Hoppa till sidans innehåll

Seriematch 4 Kungälv FF - Stenkullen GoIK 0-0

12 MAJ 2019 12:11
Inte så ofta ungdomsmatcher slutar 0-0 men det här var väl en match som slutade rättvist oavgjort men kanske skulle den slutat 1-1 eller 2-2 sett till matchbilden.
  • Skapad: 12 MAJ 2019 12:11

När det gått bra under en period så finns ofta risken att man tror det bara är att ställa ut skorna och man inte behöver kämpa och ta "jobbet". Det var lite av vad som hände denna bortamatch och tidig seriefinal med matchstart på "Champions league tid" 20:15 i Kungälv.

Vi visste att Kungälv FF var duktiga fotbollspelare och pratade innan om att det gäller att vara på hugget direkt vid avspark. Trots det så började vi väldigt avvaktande och Kungälv tog kommandot direkt. Det var i princip spel på en planhalva i början av matchen och duktiga Kungälv radade upp fina anfall och farliga lägen om vart annat. När vi väl kom upp på motståndarens planhalva så tappade vi farten och Kungälvs kompakta försvar satte stopp ganska högt upp i banan. Att halvleken slutade mållös skall vi vara mycket glada för då Kungälv hade många farliga lägen.

I paus pratade vi om att skillnaden mellan lagen berodde på inställning. Kungälv ville mycket mer och var därför först på bollen och vann de flesta närkamper medan vi trodde vi kunde ställa ut skorna och jobbet gjorde sig själv. Budskapet i paus gick definitivt fram och det var ett helt annat Stenkullen som startade andra halvlek.

Räknade till fem avslut på mål första tre minutrarna av matchen och nu var det mest spel på Kungälvs planhalva. Alla kämpar och sliter och spelar smart och mycket mer aggressivt. Kungälv gav sig dock inte utan halvleken jämnades ut lite mot slutet ungefär som i första halvlek.

Ett oavgjort resultat tycker i alla fall undertecknad var helt rättvist då Kungälv vann första halvlek och Stenkullen andra. Men kanske kunde matchen slutat 1-1 eller 2-2 med tanke på målchanserna. Tror vi lärde oss mycket av matchen framförallt att vi måste ta jobbet och man kan inte slappna av och tro att allt löser sig av sig självt. 

Det mest tråkiga under matchen var att Klara fick en mycket otrevlig knäskada och fick åka direkt till akuten efter matchen. Ingen diagnos ännu men vi alla tänker på dig och hoppas du kryar på dig Klara. Tack till Ellen och Klara för att ni hoppade in och stöttade upp då vi var lite för få i truppen till matchen.

Kvällens Goikenhjärta går till hela laget för vändningen och inställningen i andra halvlek. Då visar ni er från er bästa sida och fortsätter ni så så kommer spelet flyta på och vi kan spela enligt vår spelidé och ha mycket roligt på träningar och matcher framöver.

Tack till Kungälv FF för en bra match och lycka till i serien.

Efter intensivt matchande så har vi nu ett uppehåll från matcher på en och en halv vecka till nästa match då vi åker till Landvetter tisdag 21/5.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Flickor 2004(15 år) Klass 2
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil