Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Seriepremiär Stenkullen GoIK - Utbynäs SK 7-1

22 APR 2019 20:46
Så var det äntligen dags för seriepremiär. Strålande sol och vi har haft en bra försäsong så förutsättningarna var perfekta för en bra seriepremiär.
  • Uppdaterad: 22 APR 2019 20:46

Matchen började dock inte som vi hade planerat utan det var Utbynäs som tog initiativ och var först på bollen och rullade bäst boll på vår planhalva. Kanske var det den 20 gradiga värmen eller så var det premiärnerverna som gjorde att vi inte riktigt fick till vårt eget spel. Vi fick ändra taktik och spela lite enklare och rakare men det skulle dröja ända till 20e minuten innan något av lagen hittade målet och det var Tess som gav Stenkullen ledningen efter en hörna från Nora. Men Utbynäs svarade ganska snabbt och kvitterade till 1-1 efter ett riktigt kanonskott från tio meter utanför straffområdet, helt otagbart för Alicia som stod i målet första halvleken. I slutet av halvleken så lossnade det mer och mer för de rödklädda och fem minuter kvar så spelar Ellen fram Leah som gör 2-1. Minuten efter assisterar Hilda Tess som gör sitt andra mål och vi går till halvtidsvila med 3-1 till hemmalaget.

I halvlek pratade vi om att fortsätta jobba oss in i matchen och spela enkelt trots att spelet inte riktigt stämde. Andra halvlek innebar lite medvind både i luften och i spelet och efter 14 minuter fick Nora till en riktig kanonlyra från halva motståndarnas planhalva. Bollen dyker ner precis under ribban och är omöjlig för Utbynäs duktiga målvakt. Vi spelar nu enklare och pressar på Utbynäs planhalva mycket effektivare i slutet på matchen vilket också ger utdelning.

Fem minuter kvar av matchen skjuter Alicia från ett knepigt läge utanför straffområdet. Skottet är hårt och välplacerat och 5-1 är ett faktum. Tre minuter kvar av matchen och Ellen serverar Alicia som gör sitt andra mål för dagen. Bara minuten senare får Ellen ett läge från vänsterkanten och från ganska svår vinkel skriver hon slutresultatet till 7-1.

Bra kämpat tjejer. Ibland stämmer det inte riktigt från början men ni kämpar på bra och kämpar er in i matchen och är effektiva i avsluten och ni är ett "jobbigt" lag att möta då ni inte ger er.

Tack Utbynäs SK för en bra match och lycka till i serien.

Tack även till Maja, Hilda, Tess och Ellen från F06 resp. DJ för att ni hoppar in och hjälper oss idag då några är bortresta över påsken.

Dagens målare och assister

1-0 Tess assist Nora
2-1 Leah assist Ellen
3-1 Tess assist Hilda
4-1 Nora
5-1 Alicia
6-1 Alicia assist Ellen
7-1 Ellen

Dagens Goikenhjärta går till Tove som hoppar in på mittbacken i Carros frånvaro och gör det med bravur.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Flickor 2004(15 år) Klass 2
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil