Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatch 3 Stenkullen GoIK - Tölö IF 5-6

09 MAR 2019 21:27
Förutsättningarna inför eftermiddagens match kunde varit bättre då vi endast var 13 spelare, tre ordinarie spelare borta, en spelare som kommer direkt från en annan match och en spelare som gör debut i 11 mot 11 på stor plan.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2019 21:27

Till detta lägger vi till riktigt "Götebossväder" med 3 grader, spöregn från sidan, kraftig vind och en plan som var som att spela på en tvättsvamp. Med dessa förutsättningarna, plus att vi dessutom förlorar med uddamålet, så är det inte så ofta det ändå värmer så i hjärtat som efter tjejernas insats idag. Det som gör en så stolt är att tjejerna aldrig ger upp trots att man ligger under, fryser så man tappat känseln i händerna, fått en stämpling så tån är helt blå eller en lårkaka så man haltar av för byte men vill ändå in och spela fem minuter senare. Att de som är skadade och inte kan spela dessutom sitter med i båset och hejjar på och att man inte hör ett enda ont ord eller negativa kommentarer till sina medspelare det gör att man får ståpäls och blir så stolt över att få vara en del av detta lag.

Matchen började med bra tryck från duktiga Tölö och det står 0-1 efter 11 minuter. Detta följs upp med 0-2 och helt rättvist 0-3 efter 20 minuters spel. Tror alla utom spelarna trodde att detta skulle kunna bli väldigt jobbiga och långa 80 minuter i regnet. Vi gör några byten, ändringar av positioner och vart spelarna i det läget hittar ny energi det funderar vi på fortfarande. Vi lyckas på något sätt stoppa Tölös tryck och fina passningspel och efter 35 minuter hittar Leah nätet och vi går till halvtidsvila med lite vind i seglen och positiv energi. 

Vi får sedan en smakstart i andra halvlek då Alicia, efter en minuts spel blir assisterad av Nathalie och helt plötsligt står det 2-3. Lite tungt dock att Tölö får till en kontring bara några minuter senare och utökar till 2-4. Men det är nu det berömda "hjärtat från Stenkullen" kommer fram och tjejerna viker inte ner sig utan 17 minuter in i halvleken spelar Leah fram Frida fint och vi är återigen med i matchen då det nu står 3-4. Återigen visar dock Tölö att de också är starka och inte vill vika ner sig och utökar till 3-5 några minuter senare. Nu böljar spelet bra fram och tillbaks och på ett skott från Alicia är Vanda pålitligt framme på returen och lägger in 4-5 och det är åter kontakt resultatmässigt. Nu bryts trenden lite och istället för att Tölö gör nästa mål så är det de rödklädda Goikarna som håller sig framme då Leah återigen spelar fram Frida som reducerar till 5-5. Möjligen skulle man vilja blåsa av matchen nu och dela ut en tapperhetspoäng till vardera lag och skriva kryss på resultattavlan men båda lagen kämpade på ända in i kaklet och denna eftermiddag var det Tölö som drog längsta strået och avgjorde matchen då det återstår 13 minuter. Det var dock nära en reducering till då Alicia hade en kanon i ribban (som nog vibrerar fortfarande) samt något ytterligare bra läge för båda lagen.

En stor applåd till båda lagen för er kämpainsats i det bistra vädret. Extra applåd till Alexandra F05 som i sin andra match med laget (och andra match för dagen) och gör en stabil insats samt till Emilia F05 som gör sin allra första 11 mot 11 match på stor plan. 

Man kan inte få bättre träning än en sådan här träningsmatch i sådant väder mot ett mycket bra motstånd i Tölö IF. 

Med betyg mycket väl godkänt till alla spelare från Lollo i målet genom alla lagdelar samt även till de skadade spelarna på bänken som stöttade med positiv energi.

Tack Tölö för en bra träningsmatch och lycka till i serien vi ses till våren igen.

Dagen målare och assister.

1-3 Leah utan assist
2-3 Alicia assist Natthalie
3-4 Frida assist Leah
4-5 Vanda assist Alicia
5-5 Frida assist Leah

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Flickor 2004(15 år) Klass 2
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil