Hoppa till sidans innehåll

Träningsmatch 4 Hovås/Billdal - Stenkullen GoIK 1-4

17 MAR 2019 21:15
Efter förra veckans holmgång mot Tölö i riktigt ruskväder var det nu dags för träningsmatch nummer fyra. SMHI hade utlovat stormvarning men när vi väl var på plats i Billdal så slutade det i alla fall att regna och det blåste nog bara styv kuling.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2019 21:15

Stenkullen startade i motvind men tjejerna lyckades tack vare hög press få spelet att mestadels utspelas på Hovås/Billdals planhalva. Hovås/Billdal spelade dock bra försvarsspel och höll ihop laget så Stenkullentjejerna kom inte igenom trots mycket bollinnehav. Det skulle dröja ända till 32:a minuten innan de röda lyckades luckra upp försvaret genom en perfekt passning från Natasha ut till Tove på högerkanten. Tove får till ett bra skott som Hovås/Billdals duktiga målvakt räddade men inte orkade hålla utan returen gick ut till Nathalie som gör 0-1.

Som så ofta när något lag pressar högt så öppnar man sig för kontringar och så var fallet även denna blåsiga eftermiddag,då Hovås/Billdal fick en snabb kontring i 36 minuter av första halvlek. Anfallet slutar med en farlig frispark precis utanför straffområdet. Det blir en kanonfrispark som med lite extra hjälp av den starka vinden sitter precis under ribban i bortre delen av målet och helt otagbar för Alica som stod i mål första halvek.

I paus pratade vi om att vi skulle utnyttja medvinden i andra halvlek och våga avsluta lite mer. Det var dock Hovås/Billdal som hade mest bollinnehav och skapade farligheter i början av andra halvlek. Men vid Lollos, som stod i andra halvlek, fina räddning på ett kanonskott vid ribbhöjd så vände spelet igen.  10 minuter in i halvleken lyckades vi styra om spelet till Hovås/Billdals planhalva och på Leas fina hörna är Engla påpassligt framme med huvudet och nickar in 1-2. Det hinner bara gå några minuter tills Leah hittar Engla igen, denna gången med en fin passning och Stenkullen utökar till 1-3. I 24:e minuter sätter Alicia 1-4 vilket blir slutresultatet denna blåsiga och regniga eftermiddag.

Sammanfattningsvis så var det ganska svårspelat i den starka vinden och idag var det Stenkullen som lyckades bemästra vädret bäst och få till ett lite bättre passningspel än förra matchen mot Tölö. Det finns lite till att slipa på innan seriepremiären men spelet ser bättre och bättre ut och tjejerna ser framförallt ut att ha roligt när dom spelar och de kämpar på och sliter med träningen vilket ger resultat på matcherna.

Härligt kämpat tjejer och tack till Hovås/Billdal för en bra träningsmatch. Lycka till i serien och hoppas vi ses snart igen på planen.

Dagens målare och assister:

0-1 Nathalie assist Tove + Natasha
1-2 Engla assist Leah
1-3 Engla assist Leah
1-4 Alicia

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Flickor 2004(15 år) Klass 2
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil