Hoppa till sidans innehåll

Nytt konstgräs läggs på Stenkullen IP

2018-07-05 13:11
Vecka 33-37 kommer vår konstgräsplan att göras om med en ny matta och nytt granulat
  • Uppdaterad: 2018-07-06 14:32

Stenkullen IP får nytt konstgräs!

Stenkullen IP konstgräsplan blev klar 2012 och kommunen valde en ny miljövänlig lösning med en matta med kort gräs och runt miljövänligt granulat. Korta grässtrån hänger ihop med att det miljövänliga granulatat var betydligt dyrare än vanligt skuret granulat SBR och man behöver fylla mindre volymer på korta strån.

Tyvärr har mattan av olika skäl snabbt slitits ner och skarvar har släppt och skador uppstått på flera ställen. Planen har upplevts som hal och grässtrån har ej gått att "borsta upp" med vanlig underhåll, vilket påverkar livslängden. Även vid sidan av plan har funnits stor halkrisk på kulorna.

Vi har från klubbens sida påtalat problemen under ett par år, men iom att entrepenör som utförde uppdraget gick i konkurs kunde ej garantin åberopas och tidiga reparationer utföras. Planen har blivi sämre och sämre och vi var oroliga att domare skulle ge spelförbud vid matcher.

Beslut om omläggning taget!

Tidigt i våras gjordes en besiktning och beslut togs då av kommunen att bereda ärende med att byta hela gräsmattan samt se över alternativa lösningar med fyllnadsmateriel (granulat)

Det arbetet har effektivt och snabbt hanterats av kommunen och vidtalade entrepenörer vilket resulterat i att vi äntligen en tidplan som är satt till med start v 33.

Vecka 33           Rivning av gammal plan
Vecka 34-36     Nyläggning och vissa markarbeten
Vecka 37           Vissa återställningsarbeten

Att Rydsbergsplanen lades om i höstas är ju väl känt hos många, samt att Lerums IS ej var tillfreds med planstatus vintertid med hård frusen plan. Där valdes ett alternativt fyllnadsmaterial som var miljögodkänt. Det är nu bytt till SBR gummi.

Vill du känna på ytan vi får så kolla på Rydsberg i Lerum!

Extra åtgärder för miljön!

Beslut är nu taget att det blir samma lösning som det nu är på Rydsberg med skuret SBR gummi. För att säkerställa miljökrav görs extra åtgärder för att kapsla in planen.

Inom projektet ligger nu olika markarbeten runt planen för att säkerställa att granulat och dagvatten från planen ej sprids okontrollerat. Störst blir förändringar vid kortsidan mot skolan med en kant vid planen, samt en stor nergrävd tank som fungera som granulatlås för det som förs med i dränering och dagvattenbrunnar.

Troligtvis blir planens linjemått lite justerade med max 1 m för att skapa lite mer avlastningytor på sidan för snöupplägg. Snön får ej lämna planen och nu är det lite trångt att bli av med snömängder en snörik vinter.

Planen kommer att ha linjestöd/markeringar för de mindre spelformerna

Påverkan Stenkullens verksamhet under projekttid!

Vi kommer som ersättningsytor att göra överflyttningar till de gräsytor vi har runt Stenkullen IP. A-plan, Hundplan och eventuellt Stonehill gräs. Vi har haft möte med kommunens tjänstemän på fritidsenheten och de ser över möjliga ersättningsytor på andra anläggningar med konstgräs
Ett nytt planschema kommer i augusti för lagens träningar.

För alla våra lag som spelar i serier som har vår-höstserie, 2005-2008 har vi meddelat GFF att de bara lägger bortamatcher under period 33-37.

För övriga äldre lag som lirar 11-11 sker överflyttning med hemmamatcher till A-plan samt extern k-gräs som reserv. Vi hoppas ju verkligen på lite lagom med regn i augusti, annars blir det svårt för oss oavsett lite ersättningsytor på andra anläggningar. Vi ber de lag som har hemmamatcher hängande i spelprogran utan tid spikad, att se på v 38 och framåt eller spela matchen på bortaplan

Vi tror alla våra ledare och spelar har förståelse för situationen att allt kanske inte kan vara precis som tidigare under byggtiden. 

Vi ser alla fram emot en kanonplan som ger oss möjlighet att spela ännu mer attraktiv fotboll än våra lag redan gör!

Gröna sidan upp!

Hälsar Ove Nilsson

 Skribent: Ove Nilsson
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil