Hoppa till sidans innehåll

Serieseger i div 4A!!

28 SEP 2019 19:48
Ett välfyllt Stenkullen IP kunde se goiken sätta på sig guldhattarna efter seger med 4-2 mot Lunden BK!
  • Uppdaterad: 28 SEP 2019 19:48

Goiken klara för DIV 3!!

Över 200 personer hade sökt sig till ett höstvackert Stenkullen IP och de täta regnskurarna drog undan och solen kikade fram på en grön med delvis regntung gräsplan. Förhoppningar tändes hos den stora publiken som samlats. Gamla hjältar dök upp bredvid planen. Detta vill man inte missa!

Goiken inledde kraftfullt och pressade tillbaka Lunden. En rad med hörnor och halvchanser och vi väntade på första målet. Lunden stack upp i några vassa kontringar och kunde gjort första målet men avsluten gick strax utanför som väl var.
Oron fanns för en klassiker att tilbakatryckt lag , i detta fall Lunden , skulle få första målet trots Goikens överlägsenhet ute på planen.

Så i den 35 min sätter Tobias Hansson äntligen 1-0 och det känns gott att få det målet. Vi går till halvlek med 1-0 och folk umgås och njuter av den fina stämningen på arenan.
Loke, Willson och Ludvig i P07 har tagit ett eget initiativ och har fixat ett lotteri som de säljer slut på och skänker pengarna till goiken! Vilket fint initiativ!

Andra halvlek ser ju ut som första, det öppnar sig mer yta i Lunden försvar möjligen pga den tunga planen suger musten ur konstgräslaget Lunden.
60 min in i matchen är Tobbe framme igen och stöter in bollen i nätet till 2-0 och bara några minuter senare kommer Tobbe fri dribblar lugnt bort den duktige Lundenmålvakten och rullar in 3-0. Borde fått en gulshatt redan då Mr Hattrick men den fick vänta. Han var inte färdig än vår skyttekung! 

Lunden krigar på och får sitt välförtjänta mål till 3-1.
Direkt på avspark trycker goiken upp bollen och sen så är han där igen. Tobias Hansson gör 4-1 och en kvadrubbel är ett faktum. Tror det är det 24 målet under säsongen. 

Ganska öppet spel i slutet och chanser åt båda håll och Lunden får in ett tröstmål till i 75 min, 4-2 och sen är det egentligen bara att spela klar matchen och börja fira.

Framhållas bör givetvis fyramålsskytten Tobias Hansson med sin unika förmåga att hitta postioner och sätta bollar i nät med stor kyla och precision. Tobias Elisson och Marcus Liljevall gör framträdande insatser på mitten och den evigt unge Mathias Rhodin gör en kanoninsats som mittlås ihop med "Pettson" denna dag.

We are the champions!  

Guldhattar, segerT-shirts och skumpa kommer fram och en jublande grupp spelare tar emot publikens hyllningar!

Stenkullen GoIK Herr spelar div 3 nästa säsong. Historia skrivs Det var 1961 förra gången och enda gången tidigare klubben haft herrlag så högt i seriesystemet.

Stort grattis och tack till alla spelare, ledarteam, supportrar samt sponsorer för ett toppenår!

Det är stort för goa goiken och är frukten av många års gott arbete av många i klubben, från Div 6 nivå till div 3 och nr 1 i Lerums kommun i fotboll!

Undertecknad fick även skriva en autograf och det var nog på 80 talet det skedde sist. Nästan lika stort!

På Stenkullen Goik´s facebook  >> Goik facebook
kan du ta del av bilder och filmer från matchen
Stort tack till toppfotograf  Niclas Ekwall för alla bilder under året och även ett extra tack till Stefan "Dala" Dalström som hjälp oss med entrè och visitation på matcherna

Tack alla för i år och väl mött på Stenkullen IP 2020 i div 3!

Hälsar Ove

Skribent: Ove Nilsson
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

 

 

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil