Hoppa till sidans innehåll

Underbara Stenkullen IP

27 MAJ 2018 22:21
Stenkullen GoIK - Lunden Överås BK 5-0 (3-0)
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2018 22:23

Fredag med underbart väder innebär match på underbara Stenkullens IP. Denna fredag var det Lunden som fick förmånen att besöka oss. Tyvärr var vi väldigt dåliga värdar med att vara det överlägset bästa laget. Vi är på tårna från minut ett. Ingen har väl glömt den nesliga uddamåls förlusten från förra året.

Man känner en härlig laddning från alla gubbar från första minuten av samlingen, utan Elisson som är sen som vanligt, och man känner att idag ska det mycket till för att slå oss.

 Matchen hinner bara trippa på i knappt fyra och en halv minut innan den ständigt ungdomliga åldringen Foppa håller sig framme och sätter 1-0 för det röda eleganterna, denna soliga och fina fredag. Klang och jubel i det röda lägret. Bra start e känslan. Denna känsla får vatten på sin kvarn när Jonas kommer runt på son kant å slår ett hårt och distinkt i lägg till Faal som iskallt sätter 2-0 till dom röda eleganterna. Lunden skapar väldigt få chanser men det beror mest på att Goiken är väldigt taggade till tusen och stör Lunden över hela plan. När vi kollar uret efter denna makalösa start så ser vi att det gått 5-min. Ett lätt skärrat lunden försöker men skapar egentligen inget utan det är Goiken som håller i taktpinnen. Efter 14 minuter får våran skyttekung Leon ett friläge som målvakten räddar. Matchen hinner hela vägen upp till minut 33 innan nästa mål kmr. Denna gången är set äntligen mannen från Kärras tur. Faal skår en underbar pass till Jonas och vi antecknar 3-0. Ett rättvist resultat som vi tar med oss in i paus.

 Publiken hade knappt hunnit dricka upp sitt nyinköpta vatten innan det är Jonas tur att spela fram till ett mål. Efter en smörpass från Liljevall (för övrigt bäst på plan idag) till Jonas så hamnar bollen hos den alltid lika unga Foppa som smeker in bollen i bortre krysset. Ett klass riktigt klass mål och matchen är över. Vi fortsätter att rulla boll och är det spelförande laget. Men när vi försöker med klackar och tunnlar istället för att fortsätta så blir d inget bra. Efter 75 spelade så slår Liljevall en magisk pass ut till Ivan som går förbi sin gubbe och serverar Drott en härlig pass som han sätter skallen på och 5-0 är ett faktum. Ett mål som för övrigt ställer ett par frågor.. Har Drott gjort mål me huvet innan? Va det meningen eller hann han inte ducka? Hur som helat så spelar vi av sista kvarten innan dagens rättskipare sätter pipan i munnen för sista gången denna fredag.

 Som vanligt i omklädningsrummet dricka, jubel och applåder efter vinst. Det är lätt att vara Goikare en dag som denna. Tre stolta ledare firar helg med ett leende på läpparna. Ett leende som fortsätter hela söndagen efter Reals rättvisa och imponerande tredje raka cl-vinst.

 Efter som den ansvarslösa Petter inte bara är kass på att köra bil i centrum, nu förvirrar han sig även inom Lerums komun så blir d inget Petters perfekta denna veckan heller. Vi lämnar ansvaret till våran pålitliga kapten istället. Här kommer Ackes analys. //Berra

 

Otroligt skön seger, vi äger matchen från minut 1. Det kändes som att inget kunde gå fel. Vi hade väldigt fina kombinationer som ledde till många fina lägen. Det var liksom aldrig nervöst. All heder åt Lunden som krigade. Men när dom fick sin utvisning med 30min kvar, orkade dom inte stå upp längre. Förutom 3 sköna poäng, var det riktigt skönt att se  vidundret från Kärra (Jonas Olausson) göra sitt första mål. Riktigt kul för honom. Hoppas att det blir lite av en ketchupeffekt nu.

 

 

1-0 Foppa ( Liljevall)

2-0 Faal (Jonas)

3-0 Jonas (Foppa)

4-0 Foppa (Faal)

5-0 Drott (Ivan)

 

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Älvängens IK
1 Juli, kl 19:00
Stenkullen IP 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info