Hoppa till sidans innehåll

Årets tuffaste bortamatch!

17 JUN 2018 11:52
Gårda BK - Stenkullen GoIK 2-1 (1-0)
  • Uppdaterad: 17 JUN 2018 13:39

Det var dax för årets tuffaste bortamatch. Serieledarna tillika 4:as Barcelona Gårda på Överåsvallen. Vi känner oss supertaggade och har ett gött snack innan. Dagens duktiga rättskipare blåser igång matchen och vi ligger helt perfekt i vårt försvarspel. Spelet är jämt utan några direkta chanser. När uret orkat sig upp till minut 11 så kommer en långboll som av okänd anledning bara landar hos en Gårdaspelare som behärskat slår in 1-0. Svettig afton tänker vi på bänken men som tur är inte dom på plan. Efter Gårdas mål tar vi över mer och mer. Vi skapar en del halvchanser men lyckas inte få till det i den sista tredjedelen. 1-0 står sig in i halvtid.

Andra startar som första slutar. Goiken är det laget som för spelet och i minut 60 så går Jonas upp i en duell på Hagges fina frispark. Bollen landar tillslut på den ständigt unga Foppas huvud och kvitteringen är lika skön som rättvis. Glädjande nog så fortsätter vi vara det bättre laget och jagar 2:an. Vi har flera ok lägen men lyckas inte få in bollen. Sen händer det som inte får hända. I Gårdas första anfall i andra kommer dom på en omställning och lyckas göra 2-1. När det händer har klockan tickat fram till matchminut 88!!! Med 1 minut kvar så får vi en frispark i bra läge som Jonas sätter i ribban. Efter detta blåser domaren av matchen och förlusten är ett faktum. Det känns inte helt rättvist men tyvärr för oss idag så är fotboll ingen bedömningssport utan det gäller att göra mål. Vi gratulerar Gårda till segern och tackar för detta året. Alltid trevligt att komma till Överåsvallen där man får ett bra och trevligt bemötande av både spelare och ledare i Gårda.

//Berra

 

Eftersom Petter återigen lyser med sin frånvaro så blir inget Petters perfekta denna gången heller. Tror att vi får ta bort den punkten snart om det inte blir en uppryckning hos den gode Petter. Istället kör vi Leons lista. Här kommer den.

Leons perfekta:

Liljewall - gör en kanon match och tar nog inte ett enda felbeslut under 90 minuter, bäst på plan idag!

Domarna - ofta klagar vi på domarna men idag tycker jag vi får berömma dem istället. Håller det på en bra nivå och gör en fin match alla tre.

Foppa - gör kanske inte sin bästa match i Goiken tröjan och allt va inte helt perfekt. Men vem är där när det vankas målchans? Jodå, han stänker in ett denna gången också. Sist men inte minst vill jag hylla våra motståndare som är väldigt trevliga att möta. Tuffa matcher men alltid ärligt och en härlig atmosfär både på och runt planen. Sen när man vinner en match med 2-1 trots att man under långa stunder inte får låna bollen, då har man goda möjligheter att vinna serien. Tack Gårda för trevligt värdskap.

 

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Jonsereds IF
13 Augusti, kl 18:30
Stenkullen IP 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info