Hoppa till sidans innehåll

                               

Bortavinst!!

16 JUN 2017 10:41
Partille IF FK - Stenkullen GoIK 2-4 (2-2)
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 10:42

Återigen sol när vi besöker Lexby IP. En helt magiskt fin matta som likt vilken PL match som helst vattnas innan match. Perfekta förutsättningar alltså.
Vi visste att Partille skulle komma ut hårt och så är även fallet. Partille slår sina långa bollar upp på starka forwards som vinner det mesta i luften. Inga riktiga chanser men i den 10:e minuten kommer läget men dagen målvakt, debutanten Anders, gör en "Melleräddning". En superparad med vänster ben. Efter detta så kommer vi in i matchen allt mer. Men då händer d onödiga. Ett självmål och 1-0 till Partille.
Känslan är dock att vi vänder detta. Vi tuggar på och Lukas har ett par fina lägen innan han i minut 30 trycker dit 1-1. Bara 4 minuter efter sätter han även det rättvisa resultatet 2-1. Allt känns helt under kontroll fram till minut 44 när Partille sätter 2-2 med ett underbart skott i krysset. Känslan in i omklädningsrummet är ändå bra. Ett bra snack i paus hur vi ska rätta till vissa saker och även ett byte.                                                                                                                                    
Starten på andra är mycket bra. Vi pressar högt och stressar fram misstag från Partilles spelare. Vi spelar riktigt bra fotboll och väntar bara på målet men tyvärr uteblir det. Istället blir matchen plötsligt väldigt ryckig med otroligt många avblåsningar och gula kort. Matchen är inte ful på något sett och vi ledare är helt överens om att matchen blir sönderblåst. I den 75:e minuten lurar Lukas sin försvarare bort till Oves på korv, blir fälld i straffområdet med en solklar straff som följd. Partille får en gubbe utvisad för sitt andra gula i samma veva. Drott sätter den efterföljande straffen klockrent och 3-2 är ett faktum. Partille satsar nu allt framåt och vi har några bra lägen att sätta fyran men oskärpa/otur/trötthet sätter stopp för det. I minut 89 får Partille en frispark och lyfter upp allt dom har. Stor kalabalik utbryter med bollen dansandes på mållinjen ett flertal gånger. Partille ropar på mål men domaren friar. En snabb frispark fram till Sjöling som behärskat, snygg och begåvat spelar fram junioren Jesper som tagit en bra löpning och sätter med en iskall bredsida till 4-2 och matchen är klar. Avspark och 15 sekunder senare är matchen klar.                                                                                                                                                               
En härlig seger med ett tråkigt efterspel där vissa partillespelare är på oss om att deras boll var inne. Man är på undertecknad med att vi är osportsliga för att inte domaren dömt mål för dom. Kanske läge att lära sig skillnad på motståndare och domare. Hur som helst. 3 underbara och helt rättvisa poäng med sång och taktfasta applåder i omklädningsrummet efter.
Nya tag mot svåra Semberija nästa vecka.                                                                                                                                                
// Ass. coach Berra                                                                                                                       

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


IF Väster
17 Jun, kl 19:30 Önneredsplan

 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info