Hoppa till sidans innehåll

Derbyseger!!

15 APR 2018 11:28
Stenkullen GoIK - Floda BoIF 5-0 (2-0)
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 14:12

Efter gårdagens fina derbyseger får vi här ett nytt matchreferat från assisterande tränaren Håkan "Berra" Bernhed. 

Lördag med fint väder och El Classico. Kan nästan inte bli bättre. 14.00 blåser dagens duktiga rättskipare igång derbyt. En match med mycket känslor och det märktes. Ingen ville stiga åt sidan utan alla 22 ville visa att dom va kungar på plan.

Ett passivt Floda backar hem å tätar till vilket gör att det blir trångt runt deras straffområde. För det var där bollen var. Dom röda eleganterna dominerar totalt mot ett uddlöst Floda. Dock dröjer det till minut 22 innan ettan kommer. Ett underbart mål av Faal. Skönt känner vi för nu måste ju Boif försöka komma över halva plan iaf. Icke sa Nicke. Goiken trummor på och efter lite palaver i minut 38 så godkände,helt korrekt, domaren Marcs härliga 2-0 mål. Floda ville ha det till offside men Marc är, lika solklart som Reals straff mot Juve, on side. Vi går till paus med en bra känsla och ett härligt leende på läpparna.

Andra börjar med lite mer fysiskt spel. När jag säger fysiskt så är jag snäll. Mannen i svart hade kunnat slita upp ett par ostskivor för att stilla alla dueller men så blir det icke. Våran härliga och ständigt ungdomliga Foppa sättet iskallt 3-0 i minut 51 och matchen känns avgjord. Efter 72 minuter så händer något underligt. Marc blir nersparkad och A1:n tycker att han filmar (skulle se han märken) och påkallar domarens uppmärksamhet med en andra skiva som följd. En man kort med 18 kvar. I samband med det röda så byter vi in en taggad Leon på topp. Jonas tar Marcs backplats och Foppa flyttar ner ett steg. Nu kommer Floda trycka på, så är känslan på Goikens bänk. Två minuter senare får Foppa bollen vid mittplan, tunnlar 2-3 gubbar och kommer fri. Vi räknar in 4:an men han blir kapad och Floda får en målchansutvisning. 10-10 sista kvarten. På den efterföljande frisparken smeker Leon in 4-0. Frisparken är av Roberto Carlos klass och finns för den intresserade på film (tack Sebbe). 4 minuter senare får vi en hörna och Leon dyker upp med sitt stora burr och nickar elegant in slutresultatet 5-0. En stabil och ohotad seger för de röda eleganterna är ett faktum.

Klang och jubel med cola och sång i omklädningsrummet efter matchen. Nu väntar en grymt härlig träningsvecka med b-lag på tisdag och sen den tuffa bortamatchen mot Semberija på torsdag. // Berra

 

 pett

Petters perfekta:

Petters perfekta går denna gången till Harry Kane. 5 mål i derbyt mot Floda är ju makalöst bra gjort! (ni som fattar fattar) Nej skämt åsido. Denna veckan går det till Martin Faal. Med lår stora som trästockar sprang han ifrån allt och alla igår och gjorde i princip allt rätt. Mål, assist och utöver det en lysande match. Bra gjort!

 

Dagens poängplockare

1-0 Faal (Foppa) 22 min.
2-0 Marc  (Westman) 38 min
3-0 Foppa (Faal) 51 min
4-0 Leon 76 min
5-0 Leon  (Olausson ) 80 min

 

Massor med härliga bilder finns på klubbens facbooksida!

fejja

 

Reportage Lerums tidning.

 lt

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Älvängens IK
1 Juli, kl 19:00
Stenkullen IP 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info