Hoppa till sidans innehåll

Dubbel mot Floda!

29 JUN 2018 12:37
Floda BoIF - Stenkullen GoIK 1-3 (0-1) Goikens målskyttar: Marcus Liljevall, Nicklas Westman, Andreas Wårdh
  • Uppdaterad: 01 JUL 2018 17:19

Det blev dubbla vinster mot Floda BoIF i år! Floda kommer att behöva kämpa riktigt hårt i höst för fortsatt spel i div4. Vi önskar dem givetvis lycka till! Gårda BK öser på och ser ut att bli svåra att stoppa. Vi är dock bra med i toppen och en andraplats finns inom räckhåll, bara att kriga på i höst! Under fliken Truppen finns lagets alla spelare att kolla in (ej Andreas Wårdh som är ett lån och försvinner till studier i höst). Vi har nu nått fram till sommaruppehållet och nästa match spelas den 17 augusti hemma mot SKIF Semberija

Red.

 

Derbydags igen.

Denna gång på härligt soliga Flodala. Det var som väntat två taggade lag som marscherade ut på d nyklippta gräset. Matchen börjar med mer kamp än skönspel. Floda känns lite hetare den första kvarten. Efter lite Boif övertag så äter de röda eleganterna sig in i matchen. Vi skapar ett par halvchanser men rätta skärpan saknas i dom avgörande momenten.

Efter 32 spelade minuter så får Wårdh en fin passning och trycker av ett välplacerat skott som ger oss den efterlängtade ledningen. 1-0 tar vi med oss in i paus där vi får lite vila och vatten. Vi pratar om vikten av att inte slappna av utan att fortsätta på samma sätt som i första.

Andra halvleks första 10 så återigen Floda lite hetare. Efter 60 spelade minuter får planens bästa spelare (Liljevall) bollen på mittplan. Han fintar på bästa Maradona-sätt bort stora delar av flodas lag och sätter hur snyggt som helst 2-0. Efter målet känns allt lugnt och Goiken kontrollerar matchen totalt. Floda skapar bara ett läge. Det läget gör man dock mål på. Ett snyggt nickmål och Floda får lite luft under vingarna. Allt detta sker i minut 84. 5 minuter senare sätter måltjuven Westman spiken i kistan och slutresultatet blir 3–1. En lika skön som rättvis seger sätter punkt på vårens matcher och till hejaropen i omklädningsrummet tar vi lite sommarledigt. // Berra

lå

Här kommer Alexander Långs långa lista:

1. Marcus Liljevall var en gigant på mittfältet, styrde och ställde och gjorde Flodas mittfältare irriterade genom att vara överallt. En magnifik insats som han krönte med ett vackert mål! (Första i den röda tröjan?). Flodas spelare hyllade Marcus efter matchen, men det fick jag inte säga till honom.

2. Anders "the wall" Thalén. En stabil insats där bak, styrde sin backlinje och gjorde ett par fina räddningar, synd att nollan spräcktes bara.

3. Andreas Wårdh såg pigg och stark ut på mittfältet! En bra match med ett par luriga skott och dessutom ett mål på det. Hela laget ska ha beröm efter en stabil insats och när det började darra och Floda höjde sig ett par snäpp så lyckades vi hålla ut och dessutom göra 2-0 i det läget. Fint väder och en fin seger! Alltid gött att vinna ett derby! Forza Goiken!

 

op

oach

ål

t

oj

a

o

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Nol IK
22 Jun, kl 19:00
Hedboms Måleri Arena

 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info