Hoppa till sidans innehåll

Mååål!

23 JUN 2018 11:54
Stenkullen GoIK - Kode IF 5-3 (3-2)

min 5 Martin Nilsson Faal, min 14 Nicklas Westman, min 44 Nicklas Westman, min 67 Nicklas Westman, min 87 Jonas Olausson.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2018 12:26

I onsdags 20/6 spelade vi den regniga och målrika matchen mot Kode IF hemma på Stenkullens IP! Här har vi Berras matchreferat.

berra 

Kode hemma!

Ett regnigt Stenkullen hälsade våra motståndare välkomna. Planen var blöt med lite pölar men fin med tanke på att det regnat hela dagen. Innan dagens domare blåser igång spelet så hade vi pratat om att vara på tårna. Vi minns alla förra mötet med Kode där vi sov i början och gav dom ett handikapp med en tidig ledning. Sagt och gjort. Vi är på tårna direkt. Redan efter 5 minuter dyker Faal upp på en pass från Westman och 1-0 är ett faktum. Ett riktigt klasspel fram till målet. Vi fortsätter att spela bra och hittar ytor över hela planen. I minut 15 slår Melle en av sina patenterade svepare fram till Westman som iskallt lobbar in tvåan. Vi är det klart bättre laget och Kode skapar i stort sett ingen. Därför känns det sådär när Mackan H halkar och råkar fälla en Kodespelare med en självklar straff som följd. Straffen placeras säkert i mål med 2-1 som följd. Efter reduceringen blir vi lite passiva och bara 4 minuter senare står det plötsligt 2-2... Vi alla på bänken ber om att halvleken ska ta slut men som tur är så är inte Westman klar i första. En föredömlig pass av Jonas och den gode Nicklas sätter sitt andra för dagen. När klockan slagit kaffe å kaka för publiken och vatten med taktik för oss andra har vi med oss en go känsla och 3-2. I paus snackar vi om att försöka byta kant lite mera och att vi ska ha lite mer tålamod.

Andra halvlek hinner knappt börja innan Kode återigen kvitterat. Även denna gång så är det den duktiga Oskar Gustavsson som gör mål. Sitt tredje för dagen. Spelet böljar nu lite fram och tillbaka och lagen skapar lite chanser. I den 65:e minuten så hittar Jonas in till dagens hetaste Goikare och även Westman blir tremålsskytt. 20 minuter senare är det äntligen dax för mannen med Stenkullens snyggaste frisyr, Jonas alltså, att få sätta en boll. Ett grymt skott från 52,3 meter som får en underbar båge över en chanslös kodemålis och därmed skrivs slutresultatet till 5-3. Klang och jubel så klart och 3 lyckliga tränare kramar varandra och tycker att fotbollslivet är väldigt trevligt.

tre

Nu ser vi fram mot midsommar och sen derbyt borta på Flodala på torsdag. Hoppas att alla goa Goikare sluter upp och kommer å hejar fram dom röd-blå eleganterna. Några funderingar som hänger kvar efter matchen. Har Liljevall slutat att springa? Hur mkt tape gör Erik slut på vid match? Har Petter fullständigt tappat intresset för fotboll? När ska vi få Petters perfekta?

Här kommer iallafall Drotts drömlista. Håll tillgodo!

drot

Plats 1. Vårat anfallsspel, fick mig att tänka tillbaka på det fruktande anfallsparet i Super Mac & Bullen från tidningen Buster. Jonas i rollen som super Mac och Westman som bullen. Underbart att se att i stort sätt varje anfall avslutades med klassavslut.

Plats 2. Liljevall våran egna Kanté. Att han orkar!! Samma tempo i minut 90 som i minut 1. Briljant teknik, publikfavorit nr 1 och väldigt omtyckt i laget. Sätter knappt en fot fel igår. Som observatör från sidan igår så kändes det som han var överallt igår.

Plats 3. Man måste få en egen plats på listan om man gör 3 mål. Trots att han nämns i plats 1. Äntligen släppte det, som han levererat på träningar det sista så var det bara en tidsfråga innan detta skulle ske. En mångsidig avslutare av klass och i denna form så tillför han kvalité, fortsätt så här.

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Nol IK
22 Jun, kl 19:00
Hedboms Måleri Arena

 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info