Hoppa till sidans innehåll

Tung premiärförlust!

01 APR 2018 13:48
Stenkullen GoIK - Gårda BK 0-1 (0-0)
  • Uppdaterad: 15 APR 2018 10:52

I onsdags 28/3 spelades premiärmatchen i division 4A! Stenkullen Goik mot Gårda BK.

Goiken gjorde en fantastiskt bra match men oturen grinade illa emot oss med förlustmål i 91:a minuten!

Här har vi assisterande coach Berras matchreferat.

ÄNTLIGEN!!

Så sa alla innan matchen för nu var det igång. Premiär mot dom stora seriefavoriterna Gårda, 4A: s Barcelona. Trots detta står vi upp bra dom första 15. Visst, Gårda har stort bollinnehav men att trilla boll på egen planhalva är inte farligt. Efter första kvarten skakar vi av oss favoriternas stora press och kommer in i matchen mer och mer. Vi till och med lyckas skapa chanser som är farligare än Gårdas men får inte till det där perfekta läget. Duellerna ökar och vi känner att vi faktiskt kan mäta oss med dom. Efter 39 minuter så kommer årets solklaraste röda (trots att det är första matchen) trodde alla som såg matchen men på något konstigt vis blir det bara ett gult kort på att hoppa in en armbåge i ansikte på en motståndare. Ett mycket märkligt beslut som borde förändrat hela matchen men är man favorit så är man. Vi går hur som helst till vila med en skön känsla och 0-0.


Andra är mycket jämnare där Goiken skapar lägen medan Gårda fortsatt har boll. Kampen fortsätter men tack vare bra och disciplinerad spelare så är matchen på en mycket hög nivå. Bägge lagen spelar med ett högt bolltempo och försöker verkligen spela boll. Både Jonas och Mackan har fina lägen att sätta ettan men det vill sig inte riktigt. Tyvärr får vi ytterligare lite skador i slutet men det märks knappt att man bytt folk. Härligt med en bred och bra trupp.

Hela LP idrottsplats är beredda på ett oavgjort resultat i minut 91 när en slumpboll hittar in snett inåt bakåt som bara ska sparkas bort. Tyvärr studsar bollen upp 7 cm innan vår spelare som gjort den rensningen ”en miljon” gånger och träffar smalbenet. Resultatet är inget man ens önskar sin värsta fiende. Rakt upp i eget kryss å 0-1. Goiken försöker dom sista 2 men när mannen i svart blåser så är det tyvärr ett faktum. 0-1 och premiären slutar med en mycket tung och inte helt rättvis förlust. Nu gäller det att ladda med ägg å påskharar innan nästa veckas match borta mot Kode som också är ett tippat topplag. //Berra

 

pk

Stenkullen ikonen Petter Kallin kör en liten spalt som vi kallar Petters Perfekta.

Petters perfekta denna match blir laginsatsen. Kul att se att vi står upp bra mot ett duktigt Gårda. Resultatet gick inte vår väg denna gång men med vidare insatser likt denna så kommer poängen att ticka in på kontot snart.
Efter en försäsong med mycket slit, blandade resultat och prestationer så är vi nu äntligen igång med serien. Hur kul som helst!!
/Petter Kallin

 

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Nol IK
22 Jun, kl 19:00
Hedboms Måleri Arena

 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info