Hoppa till sidans innehåll

Vinst mot Guldheden!

13 MAJ 2018 10:39
Guldhedens IK - Stenkullen GoIK 0-1 (0-1) Erik Lundström
  • Uppdaterad: 13 MAJ 2018 11:05

I onsdags 9/5 spelade vi på Mossens IP mot Guldhedens IK. Ett Guldheden som har spelat mycket bra i sina senaste matcher! Här får vi nu äntligen läsa referatet från matchen!

 

En solig onsdag på Mossen IP och match mot Guldheden.

Dessa matcher brukar alltid vara jämna och så även denna gången. Domaren för dagen i babyblå tröja, blåser igång matchen. Vi startar med att inte pressa för högt och känna lite på GIF. Första kvarten spelar vi en trevlig fotboll med varierat långt och kort spel. Matchen står och väger med ett jämnt, böljande spel.

I minut 24 väggar sig Liljevall och Faal sig fram på kanten. Olyckligtvis, eller kanske lyckligtvis, får en GIFare en tå på bollen och stoppar det försöket, dock inte bättre än att den går fram till Drott som avancerar in i plan och slår en härlig macka till Erik som sprungit upp från sin backplats och får på en drömträff. Stenhårt och helt otagbart i krysset och 1-0 till för dagen ett blåklätt Goiken.

Efter målet fortsätter vi pressa utan att skapa den där riktigt farliga chansen samtidigt som GIF kommer i farliga omställningar. Inga mera mål från något av lagen och vi tar med oss 1-0 när publiken tar kaffe å kaka och lagen samlas för vatten och taktiksnack.

Andra börjar som första sluta med att Goiken pressar. Marc tar en lång härlig löpning och slår ett perfekt inlägg där Jonas hoppar och sätter sin nyfriserade skalle på. Hela Goikens bänk jublar när vi ser att bollen är på väg över linjen. Tyvärr sätter vi jublet i halsen när vi ser bollen ta i insidan av stolpen. Nära, nära men fortsatt 1-0.

Efter stolpträffen så går vi in i en lite sämre period där vi släpper in GIF i matchen. GIF är nu det hetare laget som trycker på och skapar en del lägen. Vi är rejält pressade men dom riktigt farliga lägena uteblir som tur är. Efter 75 minuter så tvingas vi till flera byten. Ivan som bara varit på plan i 5 minuter får en känning i baksidan och tvingas kliva av. Drott får en spark på benet och så va han borta. Marc som löpt som en gasell på sin kant får av förklarliga skäl kramp. Mackan H som varit sjuk länge känner att krafterna börjar tryta och byter oxå. Trots allt detta samt en allvarlig skada på Jonte så reder vi ut stormen och tar tre välförtjänta poäng.

Sång och applåder i omklädningsrummet efter matchen och man kan fira långhelg med en underbar känsla. Vill även passa på och gratulera den alltid lika trevliga och sympatiska Magnus till guldet i svenska cupen.

Eftersom Petter inte kan köra bil i centrala Göteborg så fick han bli hemma, således ingen Petters perfekta denna gång. Istället får den alltid lika pålitliga och stiliga Jonte köra ett gästspel med sin lista. Inte lika lång som Petters men ack så sann. Jontes "jäklar vilket mål"

Grattis till årets mål Erik!

/ Ass. Coach Håkan ”Berra” Bernhed

 

 

Skribent: Stefan Dalström
Stenkullen GoIK - Division 4A Herr
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088

 

Nästa Match


Nol IK
22 Jun, kl 19:00
Hedboms Måleri Arena

 

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: info@stenkullengoik....

Se all info