Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Seriematch 8 Stenkullen GoIK - Jitex Mölndal BK 4-3

17 JUN 2019 18:17
Fint väder och fredagsmyset var förlagt till Stenkullen IP då Jitex Mölndal BK kom på besök. Det blev som väntat en jämn och spännande match mellan två duktiga lag.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2019 18:17

 Frågan var om det fina spelet från förra matchen mot Kållered skulle hålla i sig. Stenkullen började bra och satte hög press på de lila spelarna från Mölndal och lyckades behålla spelet på Jitex planhalva. Dock var det Jitex som fick jubla först då de efter sju minuter satte full fart på en kontring och Jitex snabba högerforward var snabbast av dem alla och satte dit 1-0. Lite snöpligt att få ett mål i baken efter en såpass bra start. Med Goikentjejerna hängde inte med huvudet utan tog tag i spelet igen. I trettionde minuten springer Ellen sig fri och placerar bollen fint med sin vänsterfot och Stenkullen har nu reducerat till 1-1 vilket står sig halvleken ut.

I paus pratar vi om att det bara är att gnugga på och spela vårt spel och låta Jitex springa och vi rulla boll. Stenkullen får en riktig smakstart på andra halvleken och redan efter två minuter hittar Frida rätt efter en fin dragning i straffområdet. Fredagsmyset fortsatte och satte redan minuten efter då Leah får till en snurrfint och en kanonträff med vänsterfoten från svår vinkel utanför straffområdet. Ett riktigt fint mål som man gärna skulle vilja se en repris på.

Jitex visar sedan att de inte tänker ge sig och den fartfyllda starten på andra halvlek fortsätter med två Jitexmål inom loppet av tio minuter.

Matchen står nu och väger och laget tar lite ut varandra och det är kanske mer kamp än skönspel. Matchens avgörande mål kom på ett litet ovanligt sätt då Engla fick ett friläge men Jitexbacken hinner ikapp och bryter och spelar tillbaks till egen målvakt. När domaren blåser tror nog de flesta att Engla får frispark men det visar sig att Jitex målvakt tagit upp bollen med händerna så det blir indirekt frispark från lite närmare än straffpunkten.

Sådana frisparkar ser ofta lättare ut än vad de i verkligheten är och inget man normalt tränar på. Carro petar bollen till Engla som får till en kanonträff och bollen går mellan alla spelare i muren och in i mål och Stenkullen avgör här matchen i 64 minuten och vi skriver 4-3 i slutprotokollet.

Känns inte som vi har riktigt lika bra spel som senaste matchen men det är två bra lag som tar ut varandra och idag är det Stenkullen som är lite starkare och tar hem segern.

Tack Jitex för en bra match och fortsatt lycka till i serien.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil