Hoppa till sidans innehåll

Seriematch 9 Örgryte IS - Stenkullen GoIK 2-8

24 JUN 2019 19:24
Sista matchen för vårsäsongen och vi begav oss till Hammarvikens arena för att ta oss an anrika Örgryte IS på bästa champions league tid.
  • Skapad: 24 JUN 2019 19:24

Tror inte vi mött ÖIS tidigare men vi visste att Örgryte är ett bra lag som försöker rulla boll och spelar fin fotboll. Vårt mål var att fokusera på passningar och spelvändningar samt ligga högt i vår press vilket vi tränat på i veckan.

Matchen startade nästan lite för bra då vi i första anfallet får en hörna som Leah slår från vänster och Vanda är påpassligt framme och gör 1-0 redan efter två minuters spel. Direkt på avspel så spelar Vanda fram Engla som gör 2-0 efter tre minuters spel. Om inte luften gick ur matchen här så gör den nog det då Engla sätter 3-0 sexton minuter in på första halvleken.

Vi har hög press och mycket bollinnehav och rullar bollen mycket bra och vinner mittfältet vilket vi pratat om vikten av på träningarna i veckan.

Första halvlek slutar 4-0 efter mål av Nathalie till de för dagen vitklädda GoiK:en tjejerna.

Andra halvlek så slogs tempot av betydligt och matchen kändes ganska avslagen. det hettar dock till lite i femtiosjunde och sextioförsta minuten då Alicia laddar vänsterbössan och gör både 5-0 och 6-0 inom loppet av 3 minuter.

Sedan reducerar ÖIS till 1-6 på en hörna då en Goikare är sist på bollen och bara några minuter senare gör ÖIS även 2-6.

Stenkullentjejerna tar dock tag i matchen igen och Ella får till en riktig kanon utanför straffområdet och alla tror att matchresultatet skall skrivas till 2-7. Men i matchens allra sista sekund vill även Tess vara med i målprotokollet och vi skriver slutresultatet till 2-8 till Stenkullen GoIK.

Sammanfattningsvis en match där vi spelar disciplinerat i första halvlek och tränar på vårt passningspel, spelvändningar och uppspel från backlinjen. I andra tappar vi lite tempo men lyckas komma tillbaks in i matchen igen.

Stor eloge till alla tjejer då de verkligen tar med sig det vi tränar på till matcherna och spelet utvecklas hela tiden. Då vår sista match mot Hönö/Björkö/Hjuvik blev uppskjuten så tar vi nu sommaruppehåll med en andraplats och en match mindre spelad än ettan Ytterby, vilka vi möter i första matchen till hösten.

Alla tjejer gör en fin insats men en extra stjärna ikväll till Vanda som gör en mycket bra insats samt Lollo i målet som spelar lugnt och med självförtroende.

Tack till Örgryte IS och fortsatt lycka till i serien.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil