Hoppa till sidans innehåll

Summering av en makalös säsong 2019

25 OKT 2019 20:08
Efter ett välbehövligt sommaruppehåll med ett underbart brons för landslaget i VM i Frankrike, drog serien igång. Som lagets självutnämnde fotograf är det jobbigt när nästan alla matcherna ligger på kvällstid - det är för mörkt!!
  • Uppdaterad: 25 OKT 2019 20:08

 

Årets alla 19 seriematcher slutade med 14 vinster, en oavgjord samt endast fyra förluster. Detta gjorde att laget knep silverplatsen i serieklass 2.

Totalt har laget gjort 83 mål och bara släppt in 35 (om jag räknat rätt!). Och jag kan inte ens börja räkna upp hur många målgörare vi har i detta laget. Lite speciell har hösten ändå varit för vår vänsterfotade Alicia som gjort hat-trick i hela tre matcher. 

Vi tackar Engla som gjorde en bejublad come-back under Quality Cup - du är saknad! Lycka till i Stockholm.

Vi tackar Linn som i och med Quality Cup spelade sin sista fotbollsmatch. Du kommer vara saknad! Lycka till med innebandyn.

Vi tackar alla GOIKare som under hösten ställt upp och spelat när F04orna själva varit för få: Olivia, Leandra, Agnes, Amanda, Hilda, Maja, Alexandra, Tess, Ellen, Klara, Ella och Vilma. Grymma insatser allihopa!

Och jag passar på att tacka lagets underbara ledare: Jonas och Zvonko som tillsammans med Tony och Malin har skapat detta fantastiska gäng - utan er hade det aldrig blivit så här bra! Och Anders som senaste året steppat in och lyckats förvalta och förädla dessa juveler. Jag är er för alltid så tacksam och jag vet att det är många med mig som känner samma sak. Ni är så viktiga!

Längre ner finns Anders fina sammanfattning från Quality Cup.

Stenkullen GOIK - Hovås-Billdal 6-1

Landvetter - Stenkullen GOIK 1-4

Stenkullen GOIK - Kållered 5-0

 

QUALITY CUP TROLLHÄTTAN

Med en bra form i benen inledde vi cupen nervöst mot ett supertaggat Hovås/Billdal på fredagskvällen. Efter att Hovås/Billdal förlorat mot oss veckan innan i serien med 1-7 så var dom enormt taggade till revansch. Den korta matchtiden, nervositeten och en taggad motståndare gjorde att vi inte alls kom upp i vår kapacitet men vi spelade ändå oavgjort 1-1 vilket ändå kändes som en bra start på cupen.

Match nummer 2 spelade vi mot IK Rössö från Uddevalla och nu började spelet stämma allt bättre även om vi inte riktigt han få upp tempot på den korta speltiden på 2x25 minuter. Matchen slutade 2-0 till oss.

Sista matchen i gruppspelet ställs vi mot laget som senare skulle vinna hela cupen nämligen IF Viken från Åmål. Vi gör en kanonmatch och neutraliserar deras duktiga anfallsspelare bra. Det blir dock förlust med 1-3. I efterhand visade det sig att vi var det enda laget som gjorde mål på dem och de vann finalen mot Ytterby med 7-0. 

Vi kommer dock tvåa i gruppen och Nässjö IK väntar i A-slutspelets 8-dels final kl 08:00 på söndagsmorgonen. Vi gör ytterligare en kanonmatch, ägde matchen men fick inte in bollen och hade vi fått spela några minuter till så hade matchen förmodligen slutat med seger för Goiken. Istället blir det snörpliga 1-2. Men så tufft är det i sport och kanske är det detta som är tjusningen med fotboll - att det är små marginaler som avgör! Att spela cup är något man måste träna på för att lyckas nå långt, då det är många faktorer att ta hänsyn till. 

Med tanke på spelet och stämningen i laget så känns det ändå som vi är stora vinnare och hoppas alla hade en rolig helg som vi kommer minnas många år framåt.

Tack till Niclas (Englas pappa) som filmade alla matcherna samt tack till Emma & Tony (Leahs föräldrar) som ordnade en extra överraskning på lördagskvällen för oss ledare. Samt tack till alla som hjälpte till med transporter och stöttade laget under helgen. Extra tack även till Riza och Stefan (tvillingarnas föräldrar) för att ni fixade med sponsring av de snygga hoodiesarna.

Stenkullen GOIK - Uddevalla 2-0

Stenkullen GOIK - Viken 1-3

Stenkullen GOIK - Nässjö 1-2

Sista seriematchen

Jitex - Stenkullen GOIK 2-8

Skribent: Åsa Remper
Epost: Adressen Gömd
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
443 61 Stenkullen
Telefon: 030222088
E-post: This is a mailto link

Kontaktinfo 

Tränare F04

Jonas Taserud:
This is a mailto link
Mobil: 070-4312524

Zvonko Hvizdak:         
This is a mailto link
Mobil: 0708808024

Peter Ekwall:             
This is a mailto link 
Mobil:  076-398 5177

Anders Gustafsson: 
This is a mailto link

Klädansvarig
Elin Löberg

Kioskansvarig
Jenny Björck

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil