Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat damsenior Stenkullen GoIK - Lerums IS

24 MAR 2020 17:16
Meningen var att Ösets BK från våran Div 4 serie skulle komma på besök men i slutet på veckan meddelade de att de inte fick ihop lag i dessa Coronatider.
  • Uppdaterad: 24 MAR 2020 17:16

Så på kort varsel ställde Lerums IS upp och publiken bjöds istället på ett lokalderby i det strålande solskenet.

Det märks att intresset för damfotbollen är stort i kommunen då det var närmare 100 personer som hade kommit till Stenkullens IP för att njuta av solen och den fina fotbollen på Lördagseftermiddagen.

Matchen började likt ett klassiskt lokalderby och ett spel som böljade lite fram och tillbaks. Efter cirka 20 minuter uppstår en lite märklig situation då bollen studsar på domaren och som de nya reglerna säger så skall det lag som senast rörde bollen få tillbaka den efter uppkast av domaren. Stenkullenspelarna tror att de skall få tillbaks bollen men istället anfaller Lerum och flertalet av de rödklädda tjejerna står och mer eller mindre tittar på medans Lerum gör 0-1. Rätt eller fel ? Spelar inte så stor roll utan man måste vara på alerten och fortsätta spela vad som än händer på planen.

Bara tre minuter senare bryter Tess igenom i straffområdet och hakas upp av en Lerumsspelare och domaren blåser straff. Tess kliver fram och slår en perfekt placerad straff men Lerums duktiga målvakt sträcker ut i sin fulla längd a la Hedvig Lindahl och räddar bollen vid sin högra stolprot. Bra straff och bra räddning vilket resulterar i att det fortfarande står 0-1 till gästerna.

Efter ytterligare några minuter får Lerum en hörna och hemmalaget tappar markeringen och en Lerumsspelare får stå fritt framför målet och istället för 1-1 står det nu helt plötsligt 0-2 till gästerna.

Givetvis blir det lite uppförsbacke för hemmalaget nu men man fortsätter jobba och står emot Lerums mycket höga press och tighta markeringar. I 38 minuten blir det ytterligare ett friläge då Nathalie kommer ensam med målvakten. Tror ingen tycker straff nummer två är tveksam när Nathalie inte hinner avsluta innan hon blir fälld i straffområdet. Denna gång är det Fanny som stiger fram och hon placerar denna gången bollen i målvaktens andra hörn och vi skriver 1-2 vilket också blir halvtidsresultatet.

I halvtid pratar vi om att fortsätta jobba och få igång snabbare uppspel för att komma ur Lerums enormt höga press. Vi lyckas dock inte med detta då Lerum sätter om möjligt pressen ännu högre och vi trycks tillbaks närmare kortlinjen. Lerum är först på de flesta bollarna och när vi får bollen är en lila tjej där direkt och stör våra uppspel.

Lerum vinner andra halvleken genom att de agerar som ett kompakt lag med extremt hård och hög press och Stenkullen får inte igång det spel som vi vill spela. Vi slarvar lite för mycket i uppspel och passningsspel, slår bort bollar rakt på motståndare, tar fler touch än vi kommit överens om i vår iver att komma till avslut. Vi får inte heller till den sista avgörande passningen i zon 3 där vi i tidigare matcher varit mycket mer disciplinerade och effektiva. Men det är ju detta som är poängen med träningsmatcher att man får nya utmaningar och sedan hem och träna på att lösa det ännu bättre till nästa gång.

Naturligtvis blir det svårare att hitta sitt egna spel då vi möter ett starkt motstånd i Lerum som är stommen från det F03 lag som vann Gothia Cup förra året och var ett av landets bästa lag i sin klass.

Matchen slutar tillslut 1-5 till gästerna vilket kanske är några mål för mycket sett till hela matchen. Men hatten av för Lerums IS för en bra laginsats och då de, förutom div 3 lag,  även har ett div 4 lag anmält i seriespel får vi hoppas att de får ihop tillräckligt med spelare till två lag så vi får revansch i serien.

Lycka till i serien Lerums IS och tack för att ni ställde upp på kort varsel och tack för en bra match. Tack även till Wilma från vår samarbetsförening Floda BoIF som ännu en gång ställer upp för oss i målet och gör det med bravur.

Nu väntar träning och finslipning inför nästa helg då vi egentligen skulle haft träningsläger på hemmaplan och spelat en damjuniormatch på fredagen mot Öckerö och damseniormatch på lördagen mot Rävlanda. Matcherna hoppas vi blir av men vi avstår övernattning på grund av rådande omständigheter med Corona. Vill ni se mer tjejfotboll på Stenkullen IP så håll utkik på sociala medier för senaste information angående matcherna nästa vecka.

 Såhär säger huvudtränare Albin Bengtsson om matchen:

 "Jag tycker vi gör en klart godkänd prestation, men vi är inte nöjda med reslutatet som blir. Eftersom det är en träningsmatch väljer vi att inte anpassa vårt spela nämnvärt trots att vi visste motståndet var något annat än tidigare. Det har sett så bra ut på försäsongen hittills att jag ville spänna bågen och testa, jag har stor tillit till vårt lag och dess förmåga och kände på mig att vi skulle kunna störa dem utan att anpassa vårt spel efter dem. Vi lyckas också ge dem en rejäl match i 45 minuter och fram tills de gör sitt tredje mål, fram till 3-1 till dem i början av andra. Efter det har Lerum full kontroll och det går inte att säga något annat än att de vinner rättvist såklart. De spelar ett rakare mer vägvinnande spel som fäller avgörandet. De är tyngre och effektivare än vad vi är och duktiga i presspelet. Med facit i hand är jag ändå nöjd med att vi spände bågen och testade vårt spel konsekvent denna gång. Vi fick ett bra kvitto på att vi är på rätt väg igen tycker jag faktiskt, samtidigt som vi fick ett kvitto på att vi inte är riktigt framme än. Men det kommer om vi fortsätter tro på det vi gör och vara konsekventa."  

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil