Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat damjunior Stenkullen GoIK – Öckerö IF 2-1

29 MAR 2020 16:02
I den tredje matchen för damjuniorerna var det dags att ta sig an Öckerö IF som kom på besök till Stenkullen IP på fredagskvällen.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2020 16:02

Både Öckerö och Stenkullens damjuniorer består främst av stommen från förra säsongens F04 lag vilka också möttes i F15 klass 2 serien 2019. Öckerö vann då serien några poäng före Stenkullen och sista matchen slutade med en 6-2 seger till Öckerö IF.

Vi visste att Öckerö har ett riktigt bra lag och att det skulle bli en svettigt tillställning på fredagskvällen. Vi vet samtidigt att vi också är bra och jobbiga att möta om vi lyckas spela vårat spel och gå in med rätt inställning i matchen.

Öckerö är som vi förväntat oss på tårna direkt och drar upp ett riktigt bra tempo i matchen. Vi får inte en lugn stund med bollen förrän Öckeröspelarna är där och stör. Samtidigt rör de sig som bålgetingar och spelar på en och två touch när de anfaller.  Men hemmalaget är väl förberedda på denna anstormning och är verkligen på tårna och spelar precis enligt plan och lyckas störa Öckerö. När vi väl får bollen låter även vi den gå snabbt mellan lagdelarna och vi tar inga onödiga extra touch på bollen.

Första halvlek blir tempofylld med anfallsfotboll från båda håll och en del farliga lägen från båda lagen. Båda lagen har dock mycket starka och enormt duktiga burväktare och för dagen är det Inez Snäll som står för hemmalaget, men som till vardags hör hemma i vår samarbetsförening Floda BoIF. Den farligaste situationen i första halvlek är då Öckerö får en indirekt frispark på straffpunktsavstånd och undertecknad är beredd att skriva 1-0 till Öckerö. En riktig kanonträff men Alicia står som tur är i vägen och jag tror hon har känningar i bakdelen fortfarande efter den blockeringen.

 Halvleken slutar 0-0 och vi pratar i paus om att vi måste fortsätta hålla uppe tempot och orka ligga nära i markeringar och orka ställa om så vi inte blir för tillbakapressade av det rörliga Öckerölaget. Intressant är att nästan alla spelare tycker att de inte går så bra individuellt medans vi på kanten tycker att alla gör ett enormt arbete och en jättebra insats. Förmodligen blir det en sådan känsla när man möter så bra motstånd och det känns dom man inte hinner göra så mycket med bollen när man får den då en Öckeröspelare direkt är där och stör. Men tjejerna spelar istället enkelt och löser situationerna och det ser faktiskt riktigt bra ut från sidan av planen.

Andra halvlek igång och ungefär samma scenario som i första med högt tempo och kamp mellan två duktiga lag. Inget lag viker ner sig och det skall dröja till 70:e minuten då Stenkullen får en hörna från vänster. Bollen går förbi alla spelare och sen in i straffområdet igen. Lite flipperspel och Frida blir den som får träff på bollen och hemmalaget tar ledningen med 1-0. Tio minuter senare får Stenkullen hörna från höger som Leah tar hand om. Bollen slås in i straffområdet och sen tillbaks till Leah och in igen. Denna gång är det Alicia som står bäst placerad och trycker in 2-0.

Öckerö ger sig dock inte och fortsätter trycka på trots att det känns tungt efter två mål emot sig. I matchens sista minut reducerar Öckerö med ett kanonskott strax utanför straffområdet.

Matchen slutar 2-1 till Stenkullen och det känns skönt att dra längsta strået i en sådan jämn och bra match. Den absolut bästa insatsen i år både lagmässigt och individuellt, detta mot ett mycket bra motstånd vilket visar på att det kan bli en jätterolig säsong för Stenkullens tjejsatsning 2020.

 Meningen var att detta skulle vara sista träningsmatchen för damjuniorerna innan serien drar igång. Men i skrivande stund är serien framflyttad samt att regeringen gått ut med direktiv att allmänna tillställningar på mer än 50 personer är förbjudna på grund av rådande situation i landet. Säkerheten och hälsan framförallt så nu inväntar vi mer information om kommande veckors träningar och matcher.

 Tack Öckerö för en jättebra match och lycka till i serien. Tack även till Inez Snäll som ställde upp som målvakt och gjorde det med bravur.

 

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil