Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Kungälvs FF - Stenkullen GoIK DJ 2-1

13 APR 2020 19:16
Påskdag och det var tänkt att vara seriepremiär för våra damjuniorer. Men som alla vet så är seriespelet framskjutet till åtminstone 200531 så ingen seriepremiär ännu i sikte.
  • Uppdaterad: 13 APR 2020 19:16

För att få lite matchande så hade vi kommit överens med vår premiärmotståndare Kungälvs FF att spela en träningsmatch då tiden ändå var inbokad i kalendern.

Vi visste sedan tidigare möten i F04 serien att Kungälvs FF är ett bra och stabilt lag som spelar tätt och svåra att komma igenom. Första matchen förra året slutade 0-0 vilket är ovanligt i en ungdomsserie medans returen i Stenkullen blev målrik då vi lyckades manövrera ut deras täta försvar och den matchen slutade 7-1 i vår favör.

Med detta sagt så händer det ju en del på ett år och nu är det juniorserie som gäller med lite nya konstellationer i båda lagen. Matchen blev dock väldigt lik fjolårsmötet då den blev målsnål och jämn. Likt förra året var det också denna gång väldigt blåsigt på Kongevi idrottsplats vilket gjorde det ganska svårspelat.

Stenkullen började i medvind och spelet fungerade stundtals bra men det kändes redan från start att vi inte riktigt var på hugget och fick upp det tempo vi ville ha. Vi lyckades dock skapa en del farliga chanser när väl spelet stämde. Det skulle dock dröja en halvtimma innan matchens första mål kom. Det var ett fint uppspel med flera bra kombinationer som tillslut resulterar i att Tove gör ett fint instick till Frida som kommer på djupet mitt i mellan mittbackarna och blir fri med målvakten och kan placera in 0-1 till Stenkullen. I halvlek pratar vi om att vi måste få upp tempot och samtidigt kunna bemästra motvinden.

Andra halvlek kunde börjat bättre för Stenkullens del då hemmalaget bara efter några minuter för en straff efter att ett skott i straffområdet vidrört armen på en Stenkullenspelare. Även om det är ofrivillig så säger reglerna att det skall dömas straff om detta händer i straffområdet. Straffen är mycket bra slagen och näst intill omöjlig att ta för Stenkullens målvakt.

Ställningskriget fortsätter och denna halvlek är det Kungälv som har fördel av medvinden vilket gör att vi trycks tillbaks lite extra gentemot första halvleken då vi kunde spela mer offensivt. Nu blir det en del snabba kontringar från Kungälv där de får till långbollar bakom vår backlinje vilket är svårt att parera när man dessutom har vinden att kämpa emot.

Femton minuter kvar av halvleken så kommer just en sådan kontring och Kungälv tar ledningen med 2-1.

Vi fortsätter pressa på framåt och flyttar i slutet av matchen upp en extra spelare på topp. Vi har några riktigt farliga lägen att kunna reducera, speciellt i matchens absolut sista anfall då det var mycket nära men Kungälvs duktiga målvakt räddar till hörna på Tess skott.

Matchen slutar 2-1 till Kungälv och för att summera så blev det en jämn match med mycket ställningskrig där vi inte riktigt kommer in i matchen och framförallt inte lyckas dra upp tempot till det vi vill. Vi tar lite för många touch och slår passningarna lite för sent vilket gör att vi hamnar i tidsnöd och får då inte till riktigt bra och effektiva passningar framåt.

Matchens höjdare var att få se vår ”nygamla” målvakt Olivia Ekwall in action. Olivia är tillbaks i gänget igen efter spel i både Jitex och Sävedalen under några år. Olivia gjorde en gedigen debut och skapar trygghet bakåt och hon räddade oss flera gånger med sitt stabila målvaktsspel. Varmt välkommen Olivia.

Det var roligt att få till denna träningsmatch trots vissa restriktioner under rådande ”Corona-tider” och vi tar med oss några saker som vi kan fortsätta nöta på träningarna så vi blir ännu bättre förberedda när serien väl drar igång.

Tack Kungälvs FF för en mycket bra match och lycka till i serien när den väl drar igång.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil