Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat ÖIS - Stenkullen GoIK 6-2

23 JUN 2020 23:05
Istället för seriepremiär mot Qviding, där Qviding lämnade WO, så blev det några dagars ytterligare väntan och en stekhet premiär mot ÖIS damlag istället.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2020 23:05

Stekhet då det var 23 grader vid matchstart samt att GP-TV var på plats för livesändning denna historiska dag då ÖIS spelade sin första damseriematch någonsin. ÖIS har under våren presenterat flera vassa nyförvärv med meriter både från division 1, elitettan och damallsvenskan. Dagen innan premiären presenterades två nyförvärv, en med proffsmeriter från Grekland samt en annan med 21 allsvenska starter i fjol, så inget snack om saken att Örgryte IS verkligen storsatsar på damsidan.

Visst var det lite nerver i bägge lagen vilket det skall vara en seriepremiär. Men spelmässigt blev det full fart och högt tempo redan från start. Det var hemmalaget som fick en smakstart och gjorde 1-0 redan efter 3 minuters spel. Goiken hängde dock inte med huvudet utan anföll direkt vid avspark och i en liten märklig situation när en Stenkullenspelare är på väg ut ur straffområdet så fälls hon och Stenkullen får straff. Fanny stegar fram med självförtroende och placerar bollen stenhårt och otagbart i målvaktens vänstra hörn. Matchen fortsatte att bölja fram och tillbaks och de meriterade ÖIS-spelarna blev tidvis tillbakapressade för att sedan kontra farligt med tyngd, fart och distinkta passningar där de rutinerade spelarna visar stor klass. Men det är bortalaget Stenkullen som tar ledningen i 22-minuten då Tove drar på ett oväntat skott strax utanför straffområdet och ställer Örgrytemålvakten helt. Fem minuter senare så reducerar dock ÖIS efter just en snabb kontring.

2-2 i halvlek och ledning en del av halvleken är definitivt en stor skräll och tjejerna i Goiken gör verkligen en kanonhalvlek.

I andra halvlek flyttar ÖIS upp ytterligare medans Stenkullen slår av lite på pressen för att orka hela matchen. Efter 13 minuters spel så tar ÖIS ledningen med 3-2 och de unga Stenkullentjejerna orkar inte riktigt stå emot i värmen.

Matchen slutar tillslut 6-2 till ÖIS men tror alla som såg matchen på GP-TV eller spelade själva håller med om att Stenkullen står upp riktigt bra mot detta riktigt duktiga Örgryte IS.

Det råder ingen tvekan om att detta ÖIS kommer springa igenom flera divisioner ifall de fortsätter i samma takt som de startat i år.

Man skall ha i åtanke att Stenkullen endast har EN spelare som är 20 år, resterande är under 20 och många i kvällens drabbning till och med födda 2004. Dessutom är det för de allra flesta (med ett undantag) den allra första seniorseriematchen någonsin !!! Att stå upp så bra mot ett lag med så duktiga och meriterade spelare är mycket imponerande och bådar verkligen gott för Stenkullens fortsatta satsning på dam och tjejfotboll.

En extra stor eloge till tjejerna i ÖIS för deras ödmjukhet och schyssta uppträdande då flera av dem, efter matchen, kom fram till våra spelare och berömde dem för bra spel.

Tack till Amanda och Emelie, från vår sammarbetsklubb Floda, som stöttade oss i matchen mot ÖIS.

Tack ÖIS för en bra match och lycka till i serien.

För er som vill se höjdpunkter eller hela matchen finns den för prenumeranter på GP-TV.

https://www.gp.se/sport/031-fotboll/se-h%C3%B6jdpunkterna-%C3%B6rgryte-is-historiska-seger-1.29383976

Foto Åsa Remper (Fler bilder se vår Instagram @stenkullengoikdamjunior)

 

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil