Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Matchreferat Örgryte IS - Stenkullen GoIK 0-5

25 AUG 2020 19:35
Två bra matcher med vinster över både Kungälv och Lindome är facit efter sommarupphållet för damjuniorlaget.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 19:35

Frågan var om den fina formen skulle hålla i sig även mot Örgryte IS.

Åska och skurar var utlovade och under uppvärmningen öppnade sig himlen under några minuter men sedan kom solen fram igen. Regnet som kom gjorde planen svårspelad och snabb likt underlaget på centercourten i Wimbledon. Att det dessutom blåste ganska mycket i kombination med den snabba ytan gjorde att bollarna rullade iväg väldigt snabbt och det blev som sagt svårspelat.

Stenkullen pressade dock på ganska bra direkt från start men trots att spelet förlades mestadels på Örgrytes planhalva så skapades inte så mycket farligheter. Bollen rann ifrån spelarna då det helt enkelt gick för snabbt på den våta och korthåriga konstgräsplanen. 

De i för dagen blåklädda Stenkullentjejerna fick dock utdelning en gång i första halvleken då Leah förtjänstfullt drev sin back på högerkanten och slog den “snett inåt bakåt” till Frida som kunde göra 1-0. Extra roligt med ett mål “snett inåt bakåt” då det var en av momenten vi tränat i veckan. Det man tränar på blir man bra på blev än en gång en sanning.

I andra halvlek hade Stenkullen motvind vilket gjorde det lite enklare att fånga upp passningarna. I pausen hade vi pratat om att hålla bollen mer på marken samt ta oss framåt i banan med hjälp av väggspel och kortare passningar.

Detta i kombination med uthållighet och tålamod i spelet gjorde att målskyttet lossnade tjugofem minuter in i  andra halvlek. Alicia han knappt byta in förrän hon fick ett friläge på vänsterkanten vilket hon förvaltade väl och vi hade 2-0. Tre minuter senare utökar Nathalie till 3-0 också från högerkanten. Den höga pressen fortsätter vilket nu skapar flera fina lägen. Thea får fint skottläge men sätter bollen till höger om målet. Någon minut senare får Thea en chans till från ungefär samma position strax utanför straffområdet. Denna gången går bollen till vänster om målet. Man brukar ju säga tredje gången gillt vilket blev en sanning denna gång också för tredje chansen från ungefär samma ställe så har Thea ställt in sikten och denna gången sitter bollen i mål till höger om målvakten och vi har 4-0 efter 78 minuters spel. Alicia får avsluta målskyttet då hon sätter spiken i kistan med 5-0 då det återstår två minuter av matchen. Därefter hinner Örgryte med några farliga chanser men Wilma som tillhör vår samarbetsförening Floda BoIF spikar igen och håller nollan.

Sammanfattningsvis så var spelet inte så bra i första halvlek trots att spelet var förlagt mestadels på offensiv planhalva i zon två och tre. I andra tar tjejerna tag i det och spelar smartare samt att planen torkat upp lite vilket gör det lättare att hantera mottagningarna. Vi får bra utdelning på våra chanser och matchen slutar 5-0 till bortalaget.

Tack till Wilma för en bra insats i målet och kul att du fick hålla nollan genom stabilt målvaktsspel. Tack även till Örgryte IS för en bra match och fortsatt lycka till i serien.

Nu väntar en matchfri träningsvecka där nästa match är tisdag 1 september borta mot starka Öckerö IF.

 

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil