Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Qviding FIF - Stenkullen GoIK 0-3 (2-1)

23 JUN 2020 22:36
Premiär som inte blev premiär. Efter förmodligen världens längsta försäsong, på grund av den rådande pandemin, så var det äntligen dags för premiär för Stenkullen GoIK:s damlag.
  • Uppdaterad: 23 JUN 2020 22:36

Klubben har inte haft ett damlag i seriespel på åtta år, så det var minst sagt på tiden att serien nu äntligen skulle dra igång. Förväntansfulla spelare och ledare begav sig till Härlanda Park där Qviding FIF skulle stå för motståndet. Väl på plats möttes man dock av beskedet att Qviding inte kunde ställa upp med sitt ”B-lag” vilket var anmält till vår div4 serie. Reglementet säger att om en klubb har två lag i seriespel så får man inte ha fler än fem spelare med som deltagit i senaste matchen med ”A-laget” i den lägre divisionen.

Då Qviding hade missat denna regel så hade de med hela tolv spelare som spelat div1 dagen innan, vilket domaren inte tillät så Qviding fick lämna WO en timma innan matchstart. Då bägge lagen ändå var inställda på match så kom man överens om att ändå spela matchen som en träningsmatch.

Under uppvärmningen var det nog några som började fundera över hur vi skulle stå oss mot ett division 1 lag men det var dessbättre inget som funderades på detta ute på planen. Redan efter fem minuters spel så skapar Goiken ett riktigt farligt läge vilket hade kunnat innebära 1-0 men bollen gick inte över mållinjen denna gången.

Qviding spelar mycket bra och följer sin spelidé till punkt och pricka hela matchen, vilket innebär att man rullar boll i backlinjen och försöker hitta sina mittfältare som man vill spela upp på. Goiken är dock mycket disciplinerade i spelet och täcker och stänger ytor bra, samt att man är på hugget framåt när man väl vinner bollen. Det är just ett sådant tillfälle som uppstår i 25 matchminuten då man vinner bollen i ett Qvidinguppspel och bollen når tillslut Tove som får iväg ett skott vid straffområdeslinjen. Bollen studsar till precis innan den når målvakten och den slinker in i mål och ganska oväntat för de flesta så tar Stenkullen ledningen med 0-1.

Matchbilden ser ungefär likadan ut resten av matchen och i andra halvlek får Qviding utdelning två gånger om. Matchen slutar 2-1 till Qviding men Stenkullen har ett jätteläge att reducera i sista matchminuten men målvakten avvärjer i sista stund när Ebba K får ett fint läge.

Snopet att det inte blev någon seriepremiär för vårt damlag men en mycket väl genomförd träningsmatch där ingen vek ner sig mot ett mycket spelskickligt division 1 lag.

De tre poäng som Stenkullen tillskrevs tack vare WO ströks dock några dagar senare då Qviding tyvärr drar sig ur division 4. Det är redan nu tre lag av sexton som dragit sig ur serien. Fem av lagen som är kvar å "B-lag" så vi hoppas lagen har stora trupper samt bra sammarbete med U-lagen så vi slipper se att fler lag blir tvingade att dra sig ur serien.

Nu blev det ytterligare några dagars väntan på ny seriepremiär mot Örgryte IS nystartade damlag.

Foto Åsa Remper

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil