Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Sävedalens IF - Stenkullen GoIK damjunior

04 MAR 2020 18:54
Efter att damseniorerna haft premiärmatch förra helgen mot Askims IK så var det nu dags för damjuniorerna att kicka igång med säsongens första träningsmatch. På söndagskvällen bar det av till Vallhamra IP för att spela mot Sävedalens IF:s damjuniorer
  • Uppdaterad: 04 MAR 2020 18:54

I luften var det iskallt men Stenkullens damjuniorer gav publiken anledning att värma upp med en varm applåd redan direkt vid avspark. Tess Österlind blev fint framspelad direkt från avspelet och efter två fina dragningar stod hon ensam mot Sävedalens målvakt och placerade bollen säkert till vänster och domaren skrev 0-1 efter endast en minuts spel.

Med en sådan smakstart på matchen växte självförtroendet och tjejerna kunde spela ut utan att behöva fundera så mycket över resultatet. Spelmässigt så blev första halvlek ett ställningskrig mellan två bra fotbollslag där Stenkullen hade spelet stundtals och Sävedalen tog över och förde matchen stundtals. I första halvlekens 38:e minut får Sävedalen en straff som Stenkullens duktiga målvakt Wilma Filipsson täcker ut så bollen träffar insidan stolpen och stoppas sedan av Wilma på vägen ut så en farlig retur undviks. Extra roligt att få ännu en bekräftelse på det fina samarbetet med Floda BoIF:s damjuniorer då Wilma spelar i just Floda BoIF till vardags. Första halvlek slutar 1-1 då Sävedalen målade i halvlekens sista minut.

Stenkullen gör en hel del byten och positionsförändringar under matchen och även till andra halvlek vilket hör till i en träningsmatch där man har möjlighet att prova olika varianter. Överlag fungerar försvarsspelet riktigt bra där man utnyttjar målvakten mycket och stundtals sitter snabba kombinationer med väggspel och uppbyggnad genom varje lagdel vilket är roligt att skåda. Kanske lite försiktigt i sista tredjedelen då det saknas lite mod att våga slå de avgörande djupledspassningarna att jobba på för våra snabba forwards.

Men de i för kvällen blåklädda Stenkullentjejerna fortsätter skapa farligheter och tjugo minuter in i halvleken får Ebba Karlsson upp farten till höger i straffområdet. Med självförtroende driver hon på hela vägen och trycker in bollen på egen hand och Stenkullen tar ledningen med 2-1. Sävedalen ger sig dock inte utan svarar direkt och bara någon minut senare kvitterar man och ställningskriget fortsätter efter 2-2 i 66:e minuten.

Med tanke på den iskalla vinden var det tur att matchen var spännande och Stenkullen la in en extra växel och fortsatte trycka på framåt så att publiken fick möjlighet att värma händerna i nya applåder. Det var Tove Remper som gånger två hittade maskorna i nätet och gjorde både 2-3 i 70:e minuten och sedan 2-4 i 88:e minuten.

Premiärmatchen för damjuniorerna slutar med vints 2-4 mot ett bra motstånd i Sävedalens IF. Likt damseniormatchen förra helgen så finns det en del saker att slipa vidare på men överlag ser det riktigt bra ut och det skall bli riktigt roligt att följa Stenkullen GoIKs tjejsatsning och resa under 2020. Vi tackar Wilma från Floda BoIF som gör en stabil insats i målet och tackar Sävedalen för en bra match samt önskar dem lycka till i seriespelet.

På fredag är det dags för damseniormatch igen då Jonsereds IF kommer på besök till Stenkullen IP.

Så här säger huvudtränare Albin Bengtsson om matchen:

Ytterligare en bra prestation från oss. Alltid svårt att värdera olika matcher mot varandra, då det alltid finns en motståndare att ta hänsyn till. Jag hade i vissa delar i matchen önskat att vi drog upp bolltempot något, hade mer rörelse och något mer noggrannhet i de avgörande passen. Jag är nöjd med vårt presspel på offensiv planhalva till stora delar, när vi orkar vara aggresiva i pressen har Sävedalen det svårt att lösa vår press. Det som jag ändå är mest nöjd med är hur vi löser deras press mot oss på vår planhalva. Tjejerna har tagit stora kliv här upplever jag och lyckas spela sig Sävedalens press gång på gång. På det stora hela som sagt en bra prestation, vi möter ett bra lag.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil