Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Stenkullen GoIK (DJ) - Tölö IF (DJ) 10-1

15 MAR 2020 17:51
Efter två övertygande damseniormatcher med 4-0 mot Askim och hela 19-0 mot Jonsered samt en bra damjuniormatch mot Sävedalen som slutar 4-2 så var det åter dags för damjuniorerna att spela match.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2020 17:51

Många idrottstävlingar har blivit inställda i helgen på grund av Coronavirusets framfart men vi beslutade tillsammans med dagens gäster Tölö IF från Kungsbacka att genomföra träningsmatchen.

 För nästan exakt ett år sedan mötte vårat F04-lag Tölö IF på Stenkullen IP där det både regnade, snöade och blåste halv storm.

Vädret var ungefär lika kylslaget idag med duggregn, kallt i luften och en kraftig vind från syd vilket gjorde det ganska svårspelat med medvind och motvind i varsin halvlek.

Stenkullens damjuniorer började i verklig medvind och satte dessutom hög press och högt tempo redan vid avspark. I samtliga träningsmatcher i år har vi fått ett tidigt ledningsmål vilket har stärkt självförtroende och tjejerna har kunnat spela ut utan att tänka så mycket. Denna söndag var inget undantag då Tess Österlind gör 1-0 redan efter 4-minters spel genom ett skott precis utanför straffområdet. Efter 13 minuter spel håller Leah Ljunglund sig framme på en retur från Tess skott och vi skriver 2-0 i protokollet. Nu rinner det på snabbt och Stenkullen vinner mycket boll och Tölö får svårt att stå emot pressen i den hårda motvinden. 3-0 Ebba Karlsson efter 15-minuter. Inom loppet av 5 minuter utökat Stenkullen till 4-0 och 5-0 genom Tess och Leah gör 6-0. Tess avslutar halvlekens målfyrverkeri och sätter 7-0 då 10-minuter återstår av halvleken.

Andra halvlek så ändrar gästerna Tölö en hel del i sin taktik och kan utnyttja medvinden och andra halvlek blir betydligt jämnare. Tölö rör sig mer och vinner många närkamper och vi får inte lika mycket tid på oss när vi har bollen då Tölö drar upp tempot. I matchens 80-minut spelar Leah fram Alicia Ekholm som skriver 8-0 i protokollet genom sin känsliga vänsterdojja. Det blir riktigt händelserika sista 5-minuter av matcher då Tölö gör 8-1 då cirka fyra minuter återstår av matchen.

Stenkullen slår dock inte av på takten utan hinner med både 9-1 genom Leah efter framspelning av Alicia samt att Nathalie Manalili Andersson sätter slutresultatet till 10-1 då hon mycket fint förvaltar ett friläge ensam med målvakten.

Vi tackar återigen Wilma Filipsson i målet, som till vardags spelar i vårt sammarbetslag i Floda BoIF.  Wilma gör en stabil insats och deltar mycket i spelet tack vare sin färdighet med fötterna vilket ger en extra dimension till försvarsspelet.

Sammanfattningsvis så gör vi en mycket starkt och bra förstahalvlek. Andra halvlek är vi inte lika fokuserade och missar för många enkla passningar och rör oss för dåligt utan boll samtidigt som Tölö spelar riktigt bra. Nästa helg är det damseniorerna som skall matcha igen då div 4 laget Ösets BK kommer på besök till Stenkullen IP. Så vill ni se anfallsglad damfotboll boka redan nu in lördag 21/3 för ett besök till Stenkullen IP.

Tack Tölö IF för en bra match och vi önskar er lycka till i seriespelet under säsongen.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil