Hoppa till sidans innehåll

Matchreferat Ytterby IS – Stenkullen GoIK 3-3

28 APR 2020 21:20
Det är nya regler och rekommendationer var och varannan vecka så här i pandemitider och det är viktigt att hänga med i svängarna så vi agerar rätt och i enlighet med förbundet och folkhälsomyndighetens direktiv.
  • Uppdaterad: 28 APR 2020 21:20

Det nya reglementet säger att det endast är tillåtet att spela träningsmatcher för spelare födda 2002 och yngre. Detta innebär att inga träningsmatcher med junior (04-01) eller senior får genomföras. Men det är alltså öppet att spela träningsmatcher med spelare födda 2004-2002 vilket innebär att några spelare laget tyvärr inte har möjlighet att spela träningsmatcher för tillfället. Spelarrådet blev informerade om de nya reglerna förra veckan och laget gemensamt tog beslut att vi trots detta kommer spela några träningsmatcher med de spelare som är födda 2002 och yngre. Mycket tråkigt för våra spelare som är äldre än 2002 alltså. Det allra senaste är även att matcherna skall spelas utan publik. Fler direktiv kommer att delges inför kommande matcher.

I och med de nya reglerna frångår vi junior/senior-uppdelningen och alla 02-04 kan komma att kallas till vilken match som helst och därmed kan alla också få stå över vilken match som helst då vi har 21 spelare att tillgå (04-02). Är man inte kallad till en match blir man kallad till nästa osv så alla som kan får speltid.

Nu till själva matchen som spelades på söndagseftermiddagen på Ytterns IP utanför Kungälv. Vi visste sedan tidigare att Ytterby IS är mycket duktiga då vi mötte dem i både F04 serien samt damjunior förra året. Stenkullen som för dagen var blåklädda tog dock tag i matchen redan från början och vi rullade boll bra och skapade en hel del på Ytterbys planhalva. Ytterby var dock hela tiden farliga i sina snabba kontringar.

I matchens 22:a minut får Stenkullen en frispark precis utanför straffområdet och Ella får en kanonträff i ribban. Tio minuter senare får Ytterby en av sina farliga kontringar och nu är det hemmalagets tur att träffa ribban. Denna gång går dock returen ut till en Ytterbyspelare och Ytterby kan göra 1-0.

Stenkullen fortsätter dock att trycka på och skapa lägen utan att få in bollen. I matchens 40:e minut skjuter Ytterbys målvakt ut bollen och alldeles för många Stenkullenspelare står kvar på offensiv planhalva medans Ytterbys anfallare sätter full fart framåt. Tar man inte hemjobbet och inte ställer om fort till försvar så straffar det sig mot ett så bra lag som Ytterby vilka tackade och utökar till 2-0.

I halvlek pratade vi om att vi måste ta hemjobbet, vara mer resoluta i passningarna och inte ”dutta” med för lösa passningar. Men i stort är vi nöjda med spelet vi gör en mycket bra halvlek så vi sa att vi skulle fortsätta kriga. Med matchen mot Rävlanda i färskt minne, då vi vände ett 1-4 underläge till 5-4 vinst, så kändes det inte omöjligt att vända på det här.

Med lite medvind och hårt jobb så tog bortalaget initiativet direkt i andra halvleken. Efter nio minuters spel kom Tess igenom men med bra försvarsspel från Ytterbybacken så stängdes ytan mot mål. Tess spelade istället in bollen till Frida som ensam mot målvakten kunde styra in bollen i mål. Med ett mål i ryggen fick Goikentjejerna ännu mer energi och i 56:e minuten träffar ett skott en Ytterbyspelare och bollen touchar då även en arm och domaren blåser straff för bortalaget. Ella placerar bollen hårt och säkert till vänster om målvakten och nu är det reducerat till 2-2.

Några minuter senare får Stenkullen en frispark på mitten av offensiv planhalva. Tove får en perfekt båge på bollen precis över en Ytterbyspelare där Tess står perfekt placerat och pang så tar Stenkullen ledningen med 3-2.

Naturligtvis jobbigt för hemmalaget att få tre mål emot sig i andra halvlek men de fortsätter kriga och matchen böljar nu fram och tillbaks med farliga målchanser för båda lagen. Det är tillslut Ytterby som får in bollen och reducerar till 3-3. Tess kommer igenom i matchens allra sista minut men stoppas av Ytterbys sista utpost som kan avstyra läget och matchen slutar 3-3.

Sammanfattningsvis en mycket bra och underhållande match av två mycket bra fotbollslag och det kändes ganska rättvist med oavgjort med tanke på målchanserna i matchen.

Vi tar med oss att vi fick till ett offensivt och bra spel och skapar många målchanser samt att vi inte  ger upp trots 0-2 underläge och med härlig inställning fortsätter att kämpa.

Tack till Ytterby för en mycket bra match och lycka till i serien när den väl drar igång.

Skribent: Anders Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

Lagsponsorer

S2 Måleri

 

Byggruppen

 

 

Laufen 

 

Väktarskolan 

 

 Lmmaskin

.

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil