Hoppa till sidans innehåll

Dunrossloggan betyder något för oss!

03 APR 2013 08:58
Investmentbolaget Dunross & CO är diamantsponsor till Stenkullen GoIK och finns med på alla nya matchställ för ungdomslagen. Dunross sponsring riktar sig till ungdomsfotboll och som Dunrossklubb skall vi också aktivt arbete med vissa värdegrundfrågor och vara en god representant för att bära loggan på bröstet.
  • Skapad: 03 APR 2013 08:58

Dunross har ett budskap med sin sponsring!

Sen ett år tillbaka är Stenkullen GoIK en av Dunross utvalda ungdomsföreningar som ingår i "Dunrossfamiljen" Företaget är en av tre Diamantsponsorer. De övriga är Sparbanken Alingsås och Johansson & Rehn.
    Sponsringen är riktad till ungdomsverksamheten och företaget exponeras på alla ungdomslagens matchtröjor. 

 

Vad står loggan för?

Att ha Dunrossloggan på bröstet betyder något. Det sänder ett budskap till klubb, ledare, spelare, föräldrar, åskådare och motståndare att vi uppräder schysst och väl i linje med klubbens och Dunross värdegrund och riktlinjer.

Vår Röda Tråd tar på olika sätt upp hur vi skall uppträda mot varandra. Dunross har i avtalet punktat upp riktlinjer att leva efter som Dunrossklubb. Dessa riktlinjer skall vara glasklara ute i alla lag och hos alla ledare, spelare samt föräldrar.

Det är viktigt att varje lag fortlöpande vid möte eller träning går igenom vad klubben och Dunross står för samt håller andan levande.

 

I enlighet med avtalet med Dunross skall Stenkullen GoIK jobba efter följande riktlinjer:

  • Ingen form av s.k. toppning sker i knattelag samt lag upp till och med 12 år. Med toppning avses i detta fall att ge barn förtur till match och cupspel baserat på kompetens. Deltagande i matcher och cuper skall i denna ålder baseras på träningsflit och utifrån grundtanken att alla ska vara med.
  • I äldre åldersklasser kan även uttagning baserat på träning och kompetens ske förutsatt att alla bedöms utifrån samma grund och aldrig döms bort på förhand.
  • Att arbeta aktivt för att behandla alla individer lika och ge dem förutsättningar och möjlighet att utvecklas utifrån den egna kompetensen.
  • Ledare i föreningen uppträder som föredöme och ger ungdomarna en positiv utbildning.
  • Föreningen jobbar med att få föräldrar att förstå föreningens arbete med avseende på ungdomar. Föräldrarna skall även uppträda med sunt förnuft och som föredömen i samband med matcher.
  • Föreningens ungdomar uppträder sportsligt före, under och efter match.
  • Att föreningen motarbetar all form av mobbing och rasism.
  • Ingen form av användande av otillåtna prestationshöjande medel förekommer inom föreningens lag.
  • Att föreningen har en levande ungdomspolicy. Policyn skall årligen presenteras för föreningens ledare.

Röda Tråden i Stenkullen GoIK!

Vi har ju även vår egen plan hur vi skall tänka och uppträda. Vilka värden står vi för i klubben?

Röda Tråden togs fram 2007-2008 och har varit ett stöd och viktigt redskap för att komma dit vi är i dag. Vi har fördubblat vår ungdomssektion på dessa år.

Röda tråden vill vi nu uppdatera samt utveckla och arbetet har förberetts i tex projeket Holmars IF. Den nya styrelsen kommer att starta upp arbete under året via en projektgrupp i samarbete med SISU.

Har du inte redan läst Röda Tråden så finns den digitalt att bläddra i via dena länk

Röda Tråden i Stenkullen GoIK

 

Väl mött vid Stenkullen IP!

Skribent: Ove Nilsson

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil