Hoppa till sidans innehåll

Premiären avklarad för damerna

03 MAR 2020 09:28
Många lag är nu igång med träningsmatcher inför säsongen. Här kommer ett referat från damlagets första match.
  • Skapad: 03 MAR 2020 09:28

Söndag 23 februari 2020 var en historisk dag för damfotbollen i Stenkullen GoIK. Det var över åtta år sedan det spelades damfotboll i Stenkullen GoIK, men i år är det äntligen dags för den anrika damföreningen att representera med ett damlag i seriespel. Historieböckerna säger att Stenkullen GoIK har gjort sex säsonger i damallsvenskan mellan åren 1979-1981 och som bäst slutat på en tredjeplats i damallsvenska. Tack vare ett mycket bra samarbete med Floda BoIFs damjunior är det nu möjligt att dra igång ett damlag igen och i söndags var det alltså dags för premiärmatch.

I premiärmatchen stod Askims IK för motståndet på Kobbegårdens IP. Askim som hör hemma i division 3 skulle bli en bra värdemätare för hur vi står oss i konkurrensen som nybildat division 4 lag.

Premiärtruppen bestod av ett mycket ungt gäng spelare där 10 stycken är födda 04 och resterande födda 01-03 med målvakten Johanna äldst i laget som 00:a. För dagen var även de duktiga Flodaspelarna Hilda Norén och Amanda Larking med i truppen. 

Matchen började lite avvaktande där de båda lagen kände på varandra i den ganska hårda vinden som rådde på Kobbegårdens IP. Askim som är ett spelande lag pressades dock tillbaks dels beroende på motvinden men även på en hög intensitet av de i för dagen blåklädda gästerna. Det skulle dröja till 25:e minuten innan Tess snurrar upp mittfältet och får till ett kanonskott strax utanför straffområdet och Stenkullens nya seniorers första mål skrivs in i historieböckerna. Stenkullen tar över matchen mer och mer och i runt 25:e minuten av första halvlek görs en del byten för att alla skall få speltid. Alicia hinner inte röra bollen innan hon får ett fint friläge som den duktiga målvakten i Askim räddar. Alicia hinner dock med att göra 2-0 några minuter senare.

Andra halvlek var det Askim som hade medvind och de hade också lite fler farliga målchanser men Stenkullen ångade på och det var gästerna som stod för målen även i andra halvlek. I 59:e minuten får Frida ett fint friläge från vänsterkanten vilket hon förvaltar väl och rullar in bollen vid målvaktens högra stolpe. Alva avslutar målskyttet och sätter definitivt punkt för matchen då hon i 88:e minuter skottar in 4-0 till gästerna.

Tack Askim för en bra match och lycka till i seriespelet under året.

Överlag en mycket bra match av det unga Stenkullen. Snabbt passningsspel, bra press och rörelse och fina avslut. Skall bli mycket intressant att följa detta unga lag både i damjuniorserien och i damseniorserien. Damsenior division 4B kommer bli mycket intressant med lag som nystartade IFK Göteborg dam, ÖIS dam samt derby mot Lerums IS. Så välkommen till Stenkullen IP under våren för att få se anfallsglad dam och tjejfotboll.

Såhär säger huvudtränare Albin Bengtsson om matchen:

En väldigt bra första match, där vi direkt visar mot div. 3-motstånd att vi är starkt gäng som tränat på bra i vinter. Självklart finns det detaljer att slipa på, främst som lag, individuellt tycker jag alla gör det riktigt bra och förtjänar mycket beröm.

Skribent: Albin Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil