Hoppa till sidans innehåll

Riktlinjer träning och träningsgrupper


Riktlinjer träning och träningsgrupper

Nya tjejer skall gå in i den ålderklass de tillhör, dvs motsvarande det år de är födda men eventuella undantagsfall måste diskuteras och beslutas i ungdomsstyrelsen/med ledare för berörda lag då utvecklingsnivån bör tas hänsyn till.

Beslut om permanent uppflyttning från en åldersgrupp till en annan, om det finns en anledning till det, skall också beslutas i ungdomsstyrelsen efter inlämnad framställan i samråd med ledare och förälder/spelare.

 

Barn 6–9 år med 1-2 träningar i veckan (3-och 5-mannaspel)

Träningsgrupper formeras och kan innehålla blandade åldrar. Nya ledare rekryteras, i första hand ur föräldragruppen men även äldre ungdomar kan hjälpa till.

Lekfylld träning med boll, teknikutveckling, individuellt behov och början till samspel är fokusområden här. 
Spelformen är 3 manna och 5manna och alla uppmuntras att utvecklas på sin nivå och i sin egen takt. Det är viktigt att alla ges chans att spela och pröva på olika platser i laget. Ingen toppning eller utslagning ska förekomma men vi ser positiv på gemensamma träningar där olika årskullar samarbetar för att bygga broar

 

Barn 10-12 år med 2 träningar i veckan (7-och 9-mannaspel)

I 10–12 årsåldern bildas lag som går in i seriespel i distrikt. Våra lag deltar i både Västergötland, VFF/GG (7-manna) och Göteborg, GFF (9-manna).

Det är fortsatt viktigt att alla stimuleras på sin nivå och ges chans att spela matcher på ett rättvist sätt. Så många bollkontakter som möjligt på träningen, vi låter spelarna testar olika positioner och erbjuder lätta teoripass kring spelförståelse.

För att ge varje individ möjlighet till att utvecklas och för att kunna uppleva kamratskap med andra flickor i klubben så vill vi ha ett samarbete mellan dessa årskullar. Gemensamma träningar, läger och teori pass ser vi som bra verktyg för att öka bättre kamratskap, utveckling och gemenskap inom klubben och de olika flicklagen. Ingen toppning eller utslagning ska förekomma men vi ser positiv på gemensamma träningar där olika årskullar samarbetar.

 

Ungdom 13- 15år med 2-3 träningar i veckan (11 mannaspel)

Fortsatt arbete med att träna teknik, men även utveckla spelförståelse och att orka spela på stor plan.

Spelarna erbjuds utvecklingssamtal, extra träningar och mer inflytande om vad som behövs för att kunna utvecklas som individer och som ett lag. Här börjar vi spela på olika nivåer på serier och uttagningen ska baseras på träningsflit, attityd och kompetens men grunden är att alla som tränar får spela.

Spelare erbjuds att gå föreningsdomarkurs samt vara ”ung ledare” i föreningen

Vi ser positiv på gemensamma träningar och spel i olika årskullar för att optimera spelarens utveckling. 

 

Ungdom junior 16-19 årsåldern med 3-4 träningar i veckan

Att behålla och stimulera ungdomar till fortsatt spel och utveckling i klubben via ett juniorlag och ev. ett damlag i en lägre division.

Spelarna erbjuds utvecklingssamtal, individuell/extra träning samt möjlighet att gå föreningsdomarkurs samt vara ”ung ledare” i föreningen.

De tjejer som vill satsa vidare på elitnivå kan söka sig vidare till andra föreningar som kan ge dem förutsättningar mot en elitkarriär.

Uppdaterad: 27 NOV 2015 13:28 Skribent: Ove Nilsson

 

Postadress:
Stenkullen GoIK - Fotboll
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Besöksadress:
Granitvägen 3
44361 Stenkullen

Kontakt:
Tel: 030222088
E-post: This is a mailto link

 Dunross logga stiftelsen

  

 

       


Adidas

 

Rallarosen logo

endorfin_liten

 Svensk fast

 Colorama

 swett signs

Börjessons bil